Ondřej Plšek - eWRC.cz
17. 2. 2013 00:28 − 2510× − 6

Pontus Tidemand plánuje účast v JWRC

Švédský jezdec chce sbírat zkušenosti ze světových tratí v juniorském mistrovství světa, zároveň ale doufá i v další start s vozem WRC.

Velkým překvapením Švédské rally byl výkon Pontuse Tidemanda. Ten se ihned vmístil mezi světovou špičku, když v pátek ráno zajel čtvrtý čas a i po první etapě se držel na skvělém šestém místě. Jenže v první sobotní rychlostní zkoušce ho zastavila porucha motoru a Švéd by donucen odstoupit. "Musím se přiznat, že jsem byl naším tempem trochu překvapen," řekl dvaadvacetiletý jezdec. "Bylo by skvělé, kdybych mohl ještě absolvovat několik soutěží s vozem WRC, ale nyní musím dát dohromady starty v JWRC. Myslím, že jsme se nyní v této záležitosti hodně posunuli vpřed."

Velký dojem zanechal Tidemand i na šéfovi Malcolmu Wilsonovi, jehož M-Sport bude zajišťovat start vozů v JWRC. "Pontus mě překvapil. Dělal svou věc velmi dobře. Před soutěží jsem nevěděl co od něj čekat. Samozřejmě se minulý rok v Akademii hodně zlepšil a stále zrychloval, ale tohle se mu skutečně hodně povedlo. Škoda jeho brzkého odstoupení. Měl nakročeno ke skvělému výsledku," dodal Wilson.

Komentářů celkem: 6
17. 2. 2013 09:441
0 0
To je jednoznačně krok zpátky. Když tak měl jít do WRC2, a ne do dvoujkolky, to je k ničemu. smajlík
17. 2. 2013 09:572
0 0
Taky si myslím, že WRC-2 (nebo starty s čtyřkolkou) by bylo asi lepší. Hlavne, kdyz loni uz Acadamy(JWRC) jel, takže tratě "světa" už poznal. Ale všechno to asi bude o penězích. A třeba má od Wilsona zajímavou nabídku na setrvání v dvoukolce.
17. 2. 2013 10:543
0 0
Ale zase pokud vyhraje JWRC,měl by pak starty ve WRC2 jako výhru,ale pokud by ted platil WRC2(určitě dražší sezona než JWRC) tak v případě neuspěchu by nemusel jet taky nic smajlík
17. 2. 2013 11:454
0 0
Nápad v podobě JWRC se mi nelíbí. Pontus předvedl, že jel opravdu parádně, tak bych mu pomohl možná zajistit pár startů, které by ho mohli leccos naučit, nějaká náročná šotolina a asfalt, na kterém to seveřani neradi. A v těchto soutěžích se Pontusovi věnovat, hlídat ho a tak (možná dohodit mu nějakého rally mentora - Tanak měl sice taky estonskou legendu a jak dopadl) a v těch soutěžích co by nestartoval ho aspoň mít blízko, vzít ho takříkajíc pod ochraná křídla. Ale já to asi vidím jednoduše. Každopádně bych rád kdyby se Pontus dostal v MS co nejvýš.smajlík
17. 2. 2013 17:005
0 0
Taky si myslím, ale na druhou stranu k tomu má asi nějaký pádný důvod (jestli ten rozpočet nebo i nabídku, nevim). Zase ale lepší než nic a sedět doma nebo v práci (ve škole?)smajlík
17. 2. 2013 18:596
0 0
Samozřejmě, zažívat si kolotoč MS pod kůži, byť jen v R2, je super, ale asi to jezdci s tak velkým talentem a perspektivou do budoucna nedá tolik co potřebuje na boj o příčky nejvyšší ve WRC kategorii.
Ať tak či tak, Pontuse bych rád, stejně jako třeba Neuvilla, Hänninena, Tänaka, Breena a Mikkelsena, viděl jako výrazného jezdce nadcházející generace MS.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!