19. 2. 2013 14:49 − 2653× − 1

Právě vychází magazín Rally 1/2013

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Jänner rallye – Tento způsob zimy zdál se poněkud nešťastným…

V teple freistadtské městské haly byla zahájena nová éra mistrovství starého kontinentu, podporovaná satelitní stanicí Eurosport. Seriály IRC a ERC se po letech tříštění sil spojily s cílem vytvořit konkurenceschopný šampionát, který nabídne zajímavé podmínky pro výrobce i soukromníky. O první ukázku nového formátu se postarala rakouská Jänner Rallye.

Martina Škardová – Milovnice pokeru míří k rallyovým hvězdám

Bronzová příčka absolutního pořadí loňského sprinterského šampionátu, okořeněná navíc prvenstvím ve třídě 2, definitivně stvrdila její pozici první dámy současné české rally.

Martin Búš – Od freestylu k rallysportu

Pavel Sibera – Nejhezčí pohled na rally je zpoza volantu soutěžního vozu

Během své sportovní kariéry, zasvěcené výhradně značce Škoda, dokázal být úspěšný s vozy tří naprosto odlišných koncepcí. Začínal s motorem za zády, vrchol zažil za volanty favoritů a felicií a po odchodu z továrního týmu byl rychlý i se "čtyřkolkou" kategorie WRC – Pavel Sibera, někdejší špičkový pilot, který před nedávnem oslavil své padesátiny.

Rally Liepäja-Ventspils – Ketomaa kraloval v Lotyšsku

Jaroslav Orsák o Evropě

Zatímco většina českých jezdců teprve čeká na jarní zahájení sezony, úřadující mistr třídy 3 Jaroslav Orsák absolvoval během jednoho měsíce tři zimní soutěže. V rámci svého letošního evropského tažení startovala posádka Orsák – Šmeidler s produkčním vozem Mitsubishi Lancer Evo 9 na obou úvodních soutěžích ME a v rámci přípravy navíc absolvovala mezinárodní soutěž v Litvě.

40 let MS – 1973 – 1975 (1. díl)

V letošním roce slaví čtyřicetileté jubileum vrcholný seriál mistrovství světa v rally. Čtyři dekády přinesly nespočet dramatických bitev továrních týmů i soukromých jezdců na horských asfaltových silnicích, kamenitých šotolinách, v bezedném africkém blátě i na švédském sněhu a ledu. Historie MS se začala psát v roce 1973 v Monte Carlu.

Rallye Monte Carlo 2013 – Loeb I., neporazitelný

"Byl to strašný závod, v takových podmínkách jsem nikdy nejel," pronesl ke svému sedmému triumfu na Monte Sébastien Loeb. Citroëny DS3 WRC obsadily čtyři místa v první pětici, mezi ně se vklínilo pouze debutující VW Polo R WRC se Sébastienem Ogierem.

Dakar 2013 – Stále rychlejší maraton

Už ve druhé polovině 80. let zapsali hlubokou stopu do dakarského písku také klasičtí soutěžáci. Legendární pouštní maraton se od té doby stal mnohým z nich příležitostí k prodloužení a zpestření aktivní kariéry. Tím spíš, že se podle slov jeho účastníků stává rok od roku rychlejším. Přesto letošní ročník opět patřil zkušeným matadorům dálkových soutěží.

Martin Kolomý – Chvíli jsem si myslel, že pro nás Dakar skončil

Na Dakaru 2013 obhájil Martin Kolomý pozici nejlepšího českého truckera, kterou si na nejslavnější maratonské soutěži světa vydobyl už o rok dříve. Bruntálský závodník atakoval stupně

Komentářů celkem: 1
20. 2. 2013 14:40
0 0
Po dlouhé době jsem si opět koupil magazín RALLY, dříve jsem ho odebíral od začátku, až do roku 2011. Velmi příjemné čtení, hlavně články o Pavlu Siberovi a historii WRC, ale nechápu proč si firma Millers Oils ve Vašem časopise představuje své produkty, chápu, že je to pro Vás placená reklama, ale proč musí být zrovna dvoustránkový článek o výrobě oleje dané firmy, když o pár stránek dál je reklama na danou firmu a jejich produkty..Nekupuju si magazín, abych četl reklamy.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!