Ondřej Plšek - eWRC.cz
22. 2. 2013 09:40 − 3581× − 21

Petter Solberg v rallycrossovém mistrovství Evropy

Norský jezdec oznámil, že se zúčastní kompletního mistrovství Evropy v rallycrossu. Jeho cílem je zisk titulu.

Petter Solberg se bude tuto sezónu věnovat rallycrossu. Konkrétně jde o mistrovství Evropy v rallycrossu. Původně ohlásil jen start na úvodním podniku ve Velké Británii, nyni ale potvdil start kompletní sezóně. A jeho cíl je jednoduchý – chce rovnou získat titul. "Nedělám nic na půl plynu. Když jsem o tom přemýšlel, tak mi došlo, že rallycross je přesně pro mě. Bude to neuvěřitelná show a já chci, aby můj tým byl jeho součástí," řekl bývalý mistr světa v rally.

Norský jezdec bude startovat s Citroenem DS3, který se pro něj momentálně staví. Vůz bude mít výkon motoru přes 600 koní. "Momentálně vše vypadá velmi dobře. Je fantastické, že se vracím s mým vlastním týmem. Auto pomalu roste a upřímně řečeno se nemohu dočkat, až s ním budu jezdit. V uplynulých patnácti letech jsem jezdil s 300 PS. Když budu mít nyní více než dvojnásobný výkon, tak mě to naplňuje nadšením," uvádí osmatřicetiletý Solberg.

Jiný výkon vozu nebude jedinu změnou, na kterou si Nor bude muset zvyknout. Dosud vyjížděl na rychlostní zkoušky sám, v budoucnu ale bude muset bojovat se soupeři bok po boku přímo na trati. "Konkurence bude jistě velká. Je to ale i jeden z důvodů, proč jsem sem chtěl. Věřte mi, bude to pořádná show. Budu se utkávat dveře na dveře se soupeři se 600 PS. To bude fantazie!" dodal Petter Solberg.

Jedinou smutnou zprávou pro české fanoušky je fakt, že mistrovství Evropy v rallycrossu se České republice v tomto roce vyhne. Pokud by přesto chtěli Pettera Solberga vidět na vlastní oči, tak nejblížím místem konání ME je rakouský Greinbach, maďarský Nyirad či německé Buxtehude.

Kalendář ME v rallycrossu
31. březnaLydden HillVelká Británie
27. dubnaMontalergePortugalsko
25. květnaNyiradMaďarsko
8. červnaKouvolaFinsko
15. červnaHellNorsko
6. červenceHoljesŠvédsko
31. srpnaLoheacFrancie
14. záříGreinbachRakousko
21. záříBuxtehudeNěmecko
Okruh ve Francii ještě čeká na homologaci.
Komentářů celkem: 21
24. 2. 2013 22:11
0 0
Tak sebevědomí mu rozhodně nechybí, ale těším se na jeho výkony.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!