Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 3. 2013 09:26 − 2464× − 3

Ogier bagatelizuje svou pozici favorita MS

Francouzský jezdec odmítá připustit, že on a tým Volkswagen jsou největšími favority letošní sezóny MS.

I přes velmi úspěšný vstup do letošní sezóny Mistrovství světa odmítá Sebastien Ogier přiznat, že jak on, tak tým Volkswagen motorsport jsou pasováni do role největších favoritů na zisk titulů. Vstup snů do šampionátu pro německý tým zajistil zejména Ogier, když dokázal v Monaku dokončit jako druhý a ve Švédsku si už s konkurencí poradil kompletně a vyhrál.

I přes to, že asi největší Ogierův rival Sebastien Loeb, který letos absolvuje pouze čtveřici soutěží, do bojů o titul nezasáhne, trvá Ogier na tom, že před ním je ještě dlouhá cesta a je předčasné hovořit o titulu. "Odjely se pouze dvě ze třinácti soutěží MS. Pořád skutečně nevíme, jak na tom jsme," uvedl Ogier, který zároveň mírní nadšení po dvou odjetých soutěžích. "Musíme počkat a uvidíme, jak dobří jsme na šotolině, jelikož to je povrch, na kterém se jede většina soutěží. Možná naše cíle přehodnotíme po Portugalsku nebo Argentině,"

"Jedna věc je jistá, pokud budeme mít na konci sezóny šance, budeme bojovat jak jen to půjde. "Ogier se však nechal slyšet, že neplánuje změnit svůj přístup i přes úspěchy v prvním dvou soutěžích, o kterých cítí, že zvýšily tlak na soupeře VW. "Budu přistupovat ke všem soutěžím se stejným bojovným duchem. Očividně jsme více než spokojení s tím, jak začala sezóna. Nicméně Monte Carlo a Švédsko byly specifické soutěže, které nelze porovnávat s jinými v MS."

"Stále je před námi dlouhý kus cesty. Nicméně nyní se můžeme lehce uvolnit, protože už máme hodnotné body do hodnocení šampionátu. Ostatní týmy jsou nyní pod větším tlakem než my," zakončil Sebastien Ogier. O tom, jak se nejen VW motorsportu povede na třetím podniku MS se budeme moct přesvědčit v závěru tohoto týdne.

Komentářů celkem: 3
5. 3. 2013 10:44
0 0
Z opačné strany to vidím dost jasně. Polo se ukazuje dobře, SEB EVO 2 si jede vlastní ligu a umí šotolinu i asfalt. Kde teda hledat skulinu. Ještě 2x zařízne Hirva host SEB EVO 1 a semtam ho dostane Latvala.
5. 3. 2013 12:14
0 0
Nemám odvahu tu tvrdiť ako bude na tom VW v Mexicu ale myslím že pozícia JML sa v tíme upevní po tom, čo sa jeho výkony značne vyrovnajú tým Ogierovím. Ale to či budú bojovať o 5.-6. alebo o 1.-2.miesto to neviem.
5. 3. 2013 17:42
0 0
"Velkohubý" Ogi-stejně jako celý tým, mírní nadále přílišná očekávání.
Fakt je ten, že nevyzpytatelné Monte i specifické Švédsko vyšly tomuto novému týmu ovšem nad očekávání.
Mexiko se svou vysokou nadmořskou výškou bude znovu prubířským kamenem, ale oni se připravili i sem-opět - zodpovědně...
Ogi je na dobré cestě za titulem. Jak to dá tým, záleží, jak se povede JML. Ten zatím hledá společnou řeč s kvalitním POLEM. Vzhledem k tomu, že "dialog" trvá stále ještě jen krátce, dá se čekat, že časem "společnou řeč" najdou-ovšem je otázka, jak dlouho to bude trvat... Možná už Mexiko nám napoví...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!