Jiří Galuška - eWRC.cz
5. 3. 2013 18:16 − 2999× − 0

Fiesta Cup: Také letos vyhlášen Fiesta Cup v rallye

Eristoff FiestaCUP 2013 – pod tímto názvem se pojede cupový seriál, který bude součástí Rallye Cupu.

Eristoff FiestaCUP 2013 – pod tímto názvem se pojede cupový seriál, který bude součástí Rallye Cupu.

Dlouho to vypadalo, že v roce 2013 nebude pro speciály FiestaCUP vyhlášen žádný seriál v rallye. Po dlouhých jednáních se však uskuteční seriály hned dva. V rámci seriálu RallyeCUP se pojede klasický rallye seriál pod názvem ERISTOFF FiestaCUP 2013. Tento seriál pro letošní rok bude obsahovat čtyři sprintové závody. Druhým seriálem bude SMART FiestaCUP, který zahrnuje čtyři krátké akce ve stylu "rallystage"!

ERISTOFF FiestaCUP 2013

Základní informace k vyhlášenému seriálu jsou velmi podobné jako v předchozích letech. Jako technika budou k dispozici speciály Ford Fiesta1,3Cup. Posádky budou bodovány v samostatné třídě FiestaCUP v každém podniku. Opět budou používány jednotné pneumatiky a jednotný benzín. Pro jezdce je novinkou snad jen rozsah ploch pro jejich reklamu, který se pro rok 2013 rozšířil. Každá posádka tak bude mít k dispozici nově 12 ploch, včetně hlavního místa na boku auta s rozměrem 130x30cm. Seriál ERISTOFF FiestaCUP 2013 v rámci Rallye CUPu bude obsahovat tři již zavedené soutěže – Rallye Orlické Hory s centrem v Rychnově nad Kněžnou, Rallye Železné Hory s centrem v Chrudimi a Rallye Světlá nad Sázavou (tato akce bude součástí RC i Volného poháru). Novinkou bude pouze soutěž Rallye Teplice. Vždy se bude jednat o jednodenní akci ve formě rallyesprintu, která bude obsahoat 6-9RZ ve třech sekcích. Pro sezónu 2013 budou ze strany ARTFordSPORT Plzeň k dispozici na ERISTOFF FiestaCUP 2013 na pronájem čtyři speciály Fiesta1,3Cup. Pro zájemce o silnější speciály pak budou k dispozici Ford Puma, Fiesta 1,6R1 a Fiesta 2.0AFS (vždy do příslušné třídy). Základní podmínky pronájmu jsou k dispozici na webu www.FiestaCup.cz v sekci Novinky. A pozor – při přihlášení do 31.března 2013 je možné získat zajímavou slevu!

Kalendář ERISTOFF FiestaCUP 2013:

27.4. Rallye Orlické Hory

8.6. Rallye Teplice

17.8. Rallye Železné Hory Chrudim

5.10. Rallye Světlá n.Sázavou

Seriál ERISTOFF FiestaCUP (se speciály Fiesta1,3Cup) bude samostatně hodnocen v každém závodě. Vedle toho budou posádky standartně bodovat a bojovat ve třídě A1. Do celkového pořadí se započtou všechny výsledky, podmínkou pro hodnocení posádky do celkového pořadí je účast minimálně ve třech akcích. Pro celkové pořadí jsou pak vypsány odměny ve výši 20.000Kč, 10.000Kč a 5.000Kč za první tři místa, vždy ve formě Voucherů na pronájem speciálů Ford v sezóně 2014!

V případě startů v RallyeCupu se speciálem v jiné třídě než A1, bude posádka hodnocena v příslušné třídě a bude bodovat do celkového pořadí Rallye Cupu 2013! Vyhlášení seriálu ERISTOFF FiestaCUP (Propozice), informace o cenách za pronájem speciálů Fiesta1,3CUP nebo i dalších aut Vám zašleme na vyžádání. Kontaktní mail je Artfordsport@email.cz.

SMART FiestaCUP 2013

Druhý rallye seriál se speciály Fiesta1,3Cup nabídne různé typy akcí. SMART FiestaCUP bude obsahovat čtyři samostatné závody ve stylu rallye. Bude se jednat o dva "sprinty" s klasickým stylem RZ (v celkové délce do 50km) a dvě okruhové soutěže. FiestaCUP zde tedy nabídne nejlevnější způsob závodění v rámci ČR ve stylu rallye akcí. První akcí bude v Květnu II.Podbrdská rallye, druhou akcí bude v Červnu soutěž Amater

Rallye v Milovicích, třetí akcí bude v Srpnu RallyeSTAGE na CzechRingu v Hradci Královém a finále obstará v Listopadu WMR rallye-Setkání nejen mistrů na Tachovsku. I zde platí, že do celkového pořadí se započítávají všechny výsledky a posádka musí absolvovat alespoň tři akce. Pro posádky na 1-3.místě jsou vypsané odměny ve výši 10.000Kč, 5.000Kč a 5.000Kč(opět ve formě Voucherů). Propozice seriálu i cenové podmínky na pronájem speciálů Fiesta1,3Cup Vám zašleme na vyžádání.

Kalendář akcí SMART FiestaCUP 2013:

11.května – II.Podbrdská rallye Sedliště(Plzeň jih),

15.června – AmaterRallye Milovice,

Srpen 2013 – RallyeSTAGE CzechRing Hradec Králové,

16.listopad – WMR rallye-Setkání nejen mistrů(Tachovsko)

V případě zájmu o start v ERISTOFF FiestaCUPu 2013, SMART FiestaCUPu nebo na některé z dalších akcí se speciálem Ford, pište na Artfordsport@email.cz. Kompletní informace a ceny pro další akce (okruhy, rallye školu,testovací dny, atd.) jsou uvedeny na našem webu www.FiestaCup.cz. Pro další akce v rámci rallye v ČR, konkrétně pro akce Volného Poháru 2013, jsou samozřejmě speciály Fiesta 1,3Cup i další Fordy také k dispozici na pronájem. V rámci Volného Poháru 2013 ovšem nebude vyhlášen pohár „FiestaCUP“a posádka bude vždy hodnocena jen v rámci příslušné třídy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!