7. 3. 2013 08:41 − 3121× − 0

Moravští jezdci rally uspěli i v Čechách

Po měsíční pauze opět rally jezdci z Čech a Moravy obuli brusle a oblékli se do hokejové výstroje.

Po měsíční pauze opět rally jezdci z Čech a Moravy obuli brusle a oblékli se do hokejové výstroje. Netradiční hokejové setkání s názvem Rally Ice Tour se tentokráte přesunulo do středních Čech , přesněji řečeno do Příbrami. V utkání, kde nešlo o žádný výsledek ale především o přátelské setkání a vyplnění dlouhé soutěžácké pauzy před začátkem nové sezóny, se i podruhé vedlo lépe týmu Moravy.

Po zlínském zápase, který domácí Morava vyhrála těsně 8:7 se jen těžko dalo odhadovat, jak může dopadnout odveta na příbramském ledě. Moravský tým přijel do Čech například bez Romana Kresty, Lubomíra Minaříka, či Milana Kneifela, které nahradili hráči z řad mechaniků. Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný a na úvodní branku se čekalo téměř do poloviny první třetiny. Skóre otevřel za domácí perfektně vydařeným blafákem po nařízeném trestném střílení Tomáš Pochop. Moravská družina ovšem odpověděla poměrně rychle a během chvíle dokázala vyrovnat a do konce první třetiny pak ještě přidat vedoucí branku. Do půli druhé třetiny to vypadalo, že se zápas ponese v podobném duchu jako ve Zlíně.

Ve třicáté minutě totiž svítil na ukazateli skóre stav 4:4. Poté ovšem začali padat góly pouze do jedné brány, kterou byla bohužel ta domácí. Její borce za střídačkami povzbuzoval a drahocenné rady rozdával i matador českých soutěží Josef Peták, který se zotavuje z nedávné operace. Ani jeho rady však nepřinesly očekávanou změnu. Morava totiž odskočila svému soupeři ještě do konce druhé třetiny o čtyři branky a i přes obrovskou snahu soupeře, kterému chybělo ke skórování i trochu štěstí, pak zápas jednoznačně opanovala.

"Po druhé třetině si v kabině vzal slovo nejstarší hráč týmu Petr Černohorský, který se snažil udělit spoluhráčům několik dobrých rad, které jak bylo vidět si vzali kluci k srdci. Byla na nich znát touha s nepříznivým skóre něco udělat," chválil spoluhráče kapitán týmu Čech Jiří Brynda. Asi největší šanci na korekci skóre ze strany domácích borců měl při trestném střílení Václav Dunovský, který však na gólmana Kašpárka v bráně Moravy nevyzrál, když bránu minul jen o malý kousek. "Soupeř však hrál opravdu dobře, takže se nám s výsledkem už bohužel nepodařilo nic udělat. Chtěl bych však tímto poděkovat Vladimíru Barvíkovi za organizaci tohoto netradičního setkání a doufám, že v této příjemné a zajímavé tradici budeme pokračovat i nadále. Na další ročník však budeme muset potrénovat a pokusíme se Moravě porážky vrátit," líčí s úsměvem na tváři Brynda plány do dalších duelů.

Zároveň touto cestou děkuje svému pořadatelskému týmu, jmenovitě Romanu Rejnartovi, Marcele Bryndové, Davidu Bečičkovi a hostesce Markétě Rejnartové za pomoc při přípravách příbramského utkání. Moravský tým tedy z Příbrami odjížděl spokojen a s pohárem za vítězství v ruce. „Opět se hrál docela pohledný hokej. Bohužel po druhé třetině hostům asi zvlhnul střelný prach, takže branky padaly pouze na jednu stranu,“ litoval po zápase Jan Jelínek. "Soupeř měl dnes i hromadu smůly, když několikrát trefil tyčku naší branky. Pokud by se jim podařilo za stavu 4:4 vstřelit vedoucí branku, jistě by se zápas mohl odvíjet úplně jiným směrem. Důležité ale je, že jsme se opět sešli a snad se i trochu pobavili. Škoda jen, že domácí nepřišlo podpořit trochu více diváků," zalitoval vedoucí moravské družiny Vladimír Barvík, který již teď vzhlíží k následujícímu šestému ročníku.

Jaké novinky pořadatelé na příští rok připraví, se však budeme muset nechat překvapit. Teď nezbývá, než se dobře nachystat na nadcházející sezónu rally, která se již kvapem blíží a přát si, aby byla povedenější než ta nešťastná loňská.

Statistika utkání:

Čechy – Morava 4:12 (1:2, 6:3,4:0) Vojtěch, Pochop(2), Stejskal -Šivic, Kubala, Kučera(všichni 2), Jelínek, Hejtmánek, Zeman, Mikulenka, Chytka, Holík

Sestava Čechy: Hylán, Jirsa – Stejskal , Brynda Petr, Brynda Jiří,Kouřil, Vojtěch – Pochop , Černohorský , Matějka, Stejskal ml. Mikiska – Hula, Pokorný, Skořepa, Dunovský, Poláček – Grafek

Sestava Morava : Kašpárek -Jelínek, Hejtmánek, Mechl, Barvík, Řeháček – Kučera, Navrátil, Šivic, Kubala, Holík – Mikulenka, Zeman, Kříž, Chytka, Daníček

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!