Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 3. 2013 09:54 − 2518× − 0

Elfyn Evans v Portugalsku v barvách M-Sportu

Loňský vítěz WRC Academy Elfyn Evans se představí v Portugalsku s Fiestou RRC v barvách Kataru, což je odměna za výhru v Academy.

Už tak hojné fialové barvy Kataru, které dle seznamu přihlášených reprezentuje hned pětice Fiest WRC, rozšíří při Portugalské rally Elfyn Evans, který do soutěže odstartuje za volantem Fordu Fiesta RRC pod hlavičkou Qatar M-Sport WRT. Tímto startem si mladý Welšan vybírá část odměny za vítězství v loňském ročníku projektu WRC Academy a může se tak těšit na souboje v rámci WRC2, kam se svým vozem spadá.

Podle pravidel oznámených před začátkem loňského ročníku WRC Academy má vítěz jako odměnu pět startů s Fiestou a Portugalsko je pro Elfyna Evanse tím prvním. Další starty budou následovat až po homologaci Fiesty R5, kterou bude Welšan pro následující soutěže využívat. Velký přínos pro Evanse bude mít také fakt, že jeho vůz bude připravován a servisován společně s ostatními auty M-Sportu, takže bude moct těžit ze zkušeností a rad členů týmu.

"Je to pro mě fantastická příležitost a chci vyjádřit velké poděkování M-Sportu a Nasseru Al-Attiyahovi za to, že mi umožní rozvoj po boku týmu," neskrývá nadšení Evans. "Ukazuje to, jak velká byla odměna pro vítěze WRC Academy. Nikde jinde nemůže mladý jezdec doufat v takovou příležitost a opravdu se těším až začnu sezónu a začnu rozvíjet svou kariéru po boku týmu," uzavřel mladý Welšan.

"M-Sport vždy pracoval na podpoře rozvoje kariéry mladých jezdců. Elfyn je talentovaný pilot se slibnou kariérou před sebou a tato cena mu dává nejlepší možnost jak se učit od celého týmu a rozvíjet se jako jezdec mistrovství světa," vyjádřil se na adresu nového člena týmu Malcolm Wilson.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!