Ondřej Plšek - eWRC.cz
4. 4. 2013 10:09 − 2567× − 8

Brazílie na cestě do mistrovství světa

Mistrovství světa v rally má zájem o druhý podnik v Jižní Americe, týmy tak v budoucnosti může čekat cesta do Brazílie.

Mistrovství světa v rally čekají v dohledné budoucnosti další změny. Do kalendáře se má totiž dostat další soutěž na jihu Ameriky – Brazilská rally. Součástí MS by měla být již příští rok, pomoci jí k tomu mají pořadatelé z Mexické rally.

"Nabízíme znalosti, které jsme za deset let v mistrovství světa nasbírali," cituje wrc.com Gillese Spitaliera, ředitele Mexické rally. "Brazílie je latinská země, která toho má s Mexikem hodně podobného a také má hodně fantastických regionů, kde by šlo soutěž uspořádat. Řekl jsem Michele (Mouton), že by šlo v Brazílii odjet kompletní sezónu, tolik různých tratí tam mají."

"Pracujeme na tom již delší dobu a nyní čekáme na odpověď, ať víme, jestli máme letos uspořádat kandidátský podnik. Protože v Riu bude mistrovství světa ve fotbale a olympiáda, tak je Sao Paolo pravděpodobnější. Nezapomeňte, že ekonomická situace spolkového státu Sao Paolo je velmi, velmi dobrá – a hodně evropských automobilek tam má továrny," dodal Spitalier.

Přesto není účast Brazílie v MS 2014 příliš realistická. Kandidátský podnik se dosud neuskutečnil a již v létě chce promotér Red Bull Media House představit návrh kalendáře pro příští rok. O rok později by se již Brazílie do mistrovství světa dostat mohla, současně má dojít i ke snížení počtu soutěží ze třinácti na dvanáct. To znamená, že Evropa bude muset přijít o dva podniky. Mezi nejvíce ohrožené patří Řecko a Itálie.

Komentářů celkem: 8
4. 4. 2013 10:48
0 0
Chápu proč je třeba Řecko v ohrožení, na druhou stranu se ale divím, že nešáhnou po jedné ze soutěží, které se jedou téměř na pětníku a "nejsou" od sebe až tak charakterově rozdílné (Francie - Deutschland - Monaco)
4. 4. 2013 10:53
0 0
Wladimeer:tak já bych řekl, že tohle jsou jedny z nejnavštěvovanějších podniků spolu s Finskem vůbec(francie a německo určitě, monte carlo si ale troufám taky zařadit k těm navštěvovanějším+jsou tam peníze)...proč je rušit? navíc francie-citroen, německo-vw...a monte carlo...to by byla veliká škoda rušit...
4. 4. 2013 10:56
0 0
Jo, hlavně je nezapomeňte naučit zavírání branek, to jde mexikánům dobře smajlík
4. 4. 2013 11:19
0 0
Tom_Ass: No právě proto, že je to mistrovství SVĚTA a rozhodně bych přivítal MS např. v San Remu než v nudném Alsasku (zejména když už se ve Francii jede v lednu), . Ono v Itálii těch fandů taky nebývalo nikdy po skromnu, i když možná v případě ostrovů (Sardínie) to slabší bude. Samozřejmě vím, že "rozmanitost" prostředí a rally jako taková je až na druhém místě...
4. 4. 2013 16:16
0 0
Sardiniu zaviedli prave kvoli neschopnosti usporiadatelov zvladat divakov v San Reme.
4. 4. 2013 18:13
0 0
Když rally v Brazílii, tak jedině jako rotaci s Argentinou popř s Mexikem po vzoru Austrálie/Nový Zéland. Ještě kdyby to někdy dotáhli i do Jú-es-ej (USA) tak by byla zajímavá rotace Argentina/Brazílie a Mexiko/USA.
S Evropou bych taky trochu zamýchal, ale trochu jinač. Itálie do San Rema, Francie na Korziku. Alsasko je teď (a vždycky podle mě byla) zbytečnost, Loeb si letos odjede dernieru a nazdar!
Ale program bych už nezúžoval, takhle už ta sezona uteče jak voda.smajlík
4. 4. 2013 21:00
0 0
je hezky ze se MS dostane taky do jinych zemi,mimo Evropu,ale kdyz vidim seznamy prihlasenych na techto zavodech,tak..... smajlík
7. 4. 2013 10:55
0 0
Původně napsal Spik

Když rally v Brazílii, tak jedině jako rotaci s Argentinou popř s Mexikem po vzoru Austrálie/Nový Zéland. Ještě kdyby to někdy dotáhli i do Jú-es-ej (USA) tak by byla zajímavá rotace Argentina/Brazílie a Mexiko/USA.
S Evropou bych taky trochu zamýchal, ale tr...

suhlas s tebou.. na druhu stranu pochybujem ze cakaju "len" na Loebovu dernieru s Alsaskom.. Tie rotacie by boli zauimave, no vzdialenosti by im to nejak asi nedovolovali... mozno by to mohli spravit prejazdmi cez staty, ako napr. Svedska rally, ktora sa ide aj cez norsko.. Tym padom, ani Nori nezasahuju PRIAMO do diania, ale pridu si na svoje.. A to by slo MEX/USA... A zas by boli nejake peniaze naviac..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!