5. 4. 2013 21:29 − 2501× − 0

Těžká Rally Vrchovina čeká na 76 posádek

Ani velmi nevlídné povětrnostní podmínky neodradily velkou většinu přihlášených posádek od startu na letošní Rally Vrchovina.

Ani velmi nevlídné povětrnostní podmínky neodradily velkou většinu přihlášených posádek od startu na letošní Rally Vrchovina. Svou účast sice odvolali také někteří z favoritů, přesto jsou očekávány velmi zajímavé bitvy. Další informace se postupně objevují na internetových stránkách www.rallyvrchovina.cz .

Letos budou na Rally Vrchovina spokojeni všichni ti diváci, kteří si Kanadu spojují se zimními sporty a třeba i s filmy o Bílém tesákovi a chladném severu. Roztomilé město Slavonice je totiž nejen sídlem první letošní sprintrally, ale také součástí oblasti zvané Česká Kanada – no a dnes jsou tu takové podmínky, že by tu mohla klidně sídlit i Zimní královna. Sníh zatím nestihl roztát ani na všech rychlostních zkouškách, už seznamovací jízdy byly proto pro některé posádky natolik obtížné, že si rozmyslely svůj start přímo na místě. Z původní víc jak stovky přihlášených tak nakonec prošlo přejímkami jen 76 posádek, které se vydají na těžkou trať. I trať doznala na poslední chvíli změny, když problematická uklouzaná rychlostní zkouška č. 3/7 byla zrušena a soutěžní vozy ji objedou. Počasí organizaci pochopitelně v mnoha směrech komplikuje, zbylý harmonogram však zůstává zachován. Znamená to, že časy se poprvé budou posádkám měřit na RZ 1 Český Rudolec (kde se startuje v 8.49, další průjezdy téhož testu budou začínat v 12.34 a v 15.47), poté se posádky přesunou na Radíkov, kde vyrazí na trať v 9.08 (a poté v 12.53). Rychle se pojede také na tradiční Klenové, a to v 12.13 a 15.26.

První auto sjede ze slavonické startovní rampy zítra v 8.30, nebude mít startovní číslo jedna, ale dvě, po něm pojede čtyřka. Znamená to, že z první čtyřky vzdali svou účast Kostka a Odložilík, Jana Sýkoru s Martinou Škardovou i Jana Dohnala s Jakubem Venclíkem však uvidíme. Obě posádky se tak zároveň pasovaly do rolí největších favoritů soutěže. Ze špičky pojedou také Vojtěch Štajf, Miroslav Jakeš, Lumír Firla, Jaromír Tomaštík, Robert Adolf i Miroslav Plíhal, v akci tedy budou dva vozy WRC a dva kategorie Super 2000. Podmínky jsou skutečně velmi obtížné zejména pro vysokovýkonné vozy, absentují proto i některé vozy kategorie R3, naopak ze spodních pater startovní listiny nechybí téměř nikdo. Je zřejmé, že mnohé posádky slabších vozů se naopak těší, že jejich jezdecké umění bude mít větší možnost vyniknout a smazat handicap oproti silným vozům, než by tomu bylo na suchém asfaltovém povrchu. Tentokrát bude vítězem každý, kdo dojede až do cíle, který je opět na slavonickém náměstí. Tam jsou první posádky očekávány po šestnácté hodině.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!