5. 4. 2013 22:41 − 4230× − 22

Tour de Corse 1986 – nikdy nezveřejněné video

Nestává se často, abychom pro historická videa dělali zvláštní článek, většinou stačí odkaz ve videoportálu, který pilně sledujete.

Nestává se často, abychom pro historická videa dělali zvláštní článek, většinou stačí odkaz ve videoportálu, který pilně sledujete. Tentokrát ale musím udělat výjimku.

Dostal jsem totiž tip na nové, doposud nikdy nezveřejněné záběry z tragické Tour de Corse 1986. Jak jistě víte, na soutěži tragicky zahynula posádka Henri Toivonen – Sergio Cresto a ze záběrů na konci videa běhá mráz po zádech.

Ten ale běhá po zádech během celých 11 minut. Vozy skupiny B byly skutečné, těžko zvládatelné bestie. A kde všude stojí diváci? Z dnešního pohledu neuvěřitelná doba. Tak se uvolněte, otočte volume doprava a kochejte se.

Komentářů celkem: 22
8. 4. 2013 11:32
0 0
Technika je dimenzovana na poziadavky pretekov, v momente ked by mali mat preteky opät 1500km, auta by boli postavene tak, aby tych 1500 km prezili. Viem, ze na Safari mala kazda tovaren (okolo roku 2000) samostatny special. A myslim si, ze ti pretekari sli stale na hrane moznosti...danych moznosti vzhladom na vyssie uvedenu kilometraz atd. A do uvahy treba zobrat aj ten servis po kazdej RS, neviem, pamätnici ma presvedcte...ale neverim aby sli na gumach 3-4 rs ako je to dnes, zas asi dlzka 1 RS sa rovnala dlzke niekdajsich troch.
8. 4. 2013 21:56
0 0
Josef Vrátil-souhlasím. Jízda v F1 - pokud by nás někdo svezl-by asi normálnímu smrtelníkovi zlomila během několika málo kol vaz.
Mám stejný názor, jako Buzekpar- dnešní top jezdci rally jsou naprostí profesionálové - stejně jako jiní špičkoví sportovci. To třeba takový mistr světa 1985 na raketě Pegy 205 T16 - urostlý Timo Salonen se svým cigárkem... a v 34 letech na štrekách a v mega konkurenci si vyjel titul. Nemám sebemenších pochyb, že by to dnešní jezdci nezvládli. Jen by holt zvolili adekvátní nasazení vzhledem ke kilometráži a podmínkám...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!