Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 4. 2013 23:41 − 2658× − 5

Boj o titul jsem nevzdal, říká Hirvonen

Podle Mikko Hirvonena jeho šance na titul stále žijí i přes ne zrovna povedený začátek letošní sezóny.

Po třech podnicích letošního Mistrovství světa se finský pilot nachází na průběžné třetí příčce v klasifikaci jezdců, avšak pohled na jeho ztrátu na vedoucího Ogiera již tak povzbudivý není, protože zejména kvůli nule ze Švédska ztrácí Mikko Hirvonen na Francouze 40 bodů. V průběhu přípravy na nadcházející Potugalskou rally však Fin odmítl, že by se vzdal nadějí na zisk titulu.

"Ne, jistě, že ne! Je sice pravda, že Sebastien Ogier měl perfektní vstup do sezóny, ale stále je před námi deset soutěží," nevzdává se boje o titul Hirvonen. "Ačkoliv jsme nedávno nevypadali úplně přesvědčivě, uděláme všechno co bude možné k tomu, aby jsme šli štěstí naproti." Na poslední soutěži v Mexiku se Hirvonen necítil ve své DS3 WRC úplně spokojeně, ale po předsoutěžním testu v Algareve se nyní Fin cítí v autě mnohem jistější. "Nemohu jít do detajlů ohledně toho, na čem jsme pracovali, ale faktem je to, že jsme vylepšili set-up auta. Auto jde méně do smyku a já se v něm při řízení cítím jistěji," vrátil se k testu Hirvonen a poodhalil, na čem tým pracoval.


Zamýšlí se Hirvonen nad změnami, co provedli s autem?

"Ale musíme být stejně jako vždy opatrní, protože podmínky při soutěži nemusí být nutně stejné jako při testech," nechává si otevřená zadní vrátka Fin. Ale aby toho testování nebylo málo, zítra(6.4.) se Hirvonen zúčastní Fafe sprintu, kde bude soupeřit s mnoha dalšími jezdci špičky MS. Samotná Portugalská rally začne příští čtvrtek shakedownem a kvalifikací. "Abychom vyhráli tuto soutěž, musíme odjet perfektní rally počínaje kvalifikací. Na ten víkend mám pouze jeden cíl, chci bojovat o vedení hned od startu," uzavírá bojovně naladěný Hirvonen, který loni, nebýt diskvalifikace, Portugalskou rally vyhrál.

Komentářů celkem: 5
6. 4. 2013 02:021
0 0
Pravdu má v tom, že sezona se hodnotí až na konci, tak jako každá rally až na rampě.
Jinak je zajímavé, že nyní už mu postačilo (asi jen prozatím?) nahnat techniky na set-up a ne k rýsovacím prknům... smajlík
Tak hodně štěstí, Mikko!
6. 4. 2013 05:172
0 0
Kdyz malo tak budu opět vicemistr smajlík
6. 4. 2013 12:513
0 0
Mikkovi věřím smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
8. 4. 2013 09:124
0 0
milín60: Citroen chystá zmeny, ktoré si vynútia použiť žolíka.
p.z
8. 4. 2013 16:185
0 0
Na titul asi nemá
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!