6. 4. 2013 08:05 − 2751× − 0

Voldřich Motorsport vyráží na úvodní Vrchovinu

Tým Voldřich Motorsport zaznamenal v dlouhé zimní pauze velké změny a to nejen po technické stránce, ale také ve složení týmu.

Tým Voldřich Motorsport zaznamenal v dlouhé zimní pauze velké změny a to nejen po technické stránce, ale také ve složení týmu. Na místě spolujezdce se pravidelně od Rally Vrchovina bude objevovat David Zíka. Ve čtení rozpisu má zatím menší zkušenosti, ale jeho potenciál a píle je obrovská. Soutěžní speciál Peugeot 206 RC zůstává stejný, ale zapracovalo se na něm na základě poznatků z konce loňské sezony, kdy Jakub Voldřich absolvoval tři testovací soutěže.

Jakub Voldřich společně s Davidem Zíkou budou letos premiérově startovat v Mistrovství České republiky ve sprintrally, které je pro ně jednoznačnou prioritou.

"Na Vrchovinu se moc těším, pojedeme poprvé v rámci MČR a v naší třídě 8 bude velká konkurence. Bude to boj, začneme naplno. Myslím ale, že rozhodujícím faktorem bude zejména neudělat chybu. Očekávám takové "malé Monte", co se zrádnosti týče. Museli jsme se vybavit i na sníh, nechceme nic nechat náhodě. Ve čtvrtek odpoledne jsme ještě absolvovali krátký test na sněhu," říká před odjezdem do jihočeských Slavonic Jakub Voldřich. "Netroufám si odhadovat, kde se budeme pohybovat, proto si také nedávám žádné velké cíle, vše ukáže až průběh závodu. Naším takovým skromným cílem bude dovézt auto v sobotu odpoledne v pořádku na cílovou rampu," dodává Voldřich.

Na svůj premiérový závod v MČR na sedadle spolujezdce se těší také David Zíka: "Děkuji celému týmu za možnost, kterou mi nabídl, budu dělat vše, co je v mých silách. Na první závod se těším, mám ale také obavy, abych něco nepokazil. Myslím, že jak Kuba, tak auto je perfektně připraveno na začátek sezony. Odměnou by nám byla "bedna", ale konkurence bude silná."

Tým Voldřich Motorsport by rád poděkoval firmě M+M s.r.o., "Lojzovi" Havlíkovi za pomoc při vývoji auta a Romanu Voldřichovi, bez něhož by tým nemohl fungovat.

Rally Vrchovina v jihočeských Slavonicích odstartuje již tuto sobotu o půl deváté ráno, posádka Jakub Voldřich – David Zíka poveze na svém Peugeotu 206 RC startovní číslo 63, přijďte nás podpořit k tratím! Vítěze budeme znát krátce po šestnácté hodině odpoledne, kdy dorazí na cílovou rampu zpět do Slavonic.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!