6. 4. 2013 12:11 − 2569× − 0

Rally Vrchovina má překvapivého lídra

Letošní slavonická soutěž vůbec nepřeje favoritům. Posádky s nejnižšími startovními čísly jsou již ze hry.

Letošní slavonická soutěž vůbec nepřeje favoritům. Posádky s nejnižšími startovními čísly jsou již ze hry, ve vedení je po úvodní sekci Polák Malyszczycki před našimi Jakešem a Kořístkou. Soutěži se zatím zcela vyhýbají vážnější havárie.

Ani na startovní rampu nedovolila technická závada vyjet Janu Sýkorovi a Martině Škardové, kteří byli ještě včera považováni za největší favority Rally Vrchovina 2013. O moc dál nedojel ani Jan Dohnal, po drobné kolizi s retardérem skončil na druhé rychlostní zkoušce také Jaromír Tomaštík. Šance se poté chopily posádky vozů třídy 3. Už na prvním testu celého šampionátu sprintrally pořádně vystrčil drápky jeho nový účastník Mariusz Malyszczycki, který byl na RZ1 dokonce absolutně nejrychlejší! Rozjíždí se i náš mladý talent Miroslav Jakeš, jenž pro změnu ovládl druhou rychlostní zkoušku a snížil náskok polského jezdce (jedoucího s českou licencí) na necelé tři vteřiny. Skvělý debut zažívá také loňský šampión dvoukolek Robert Kořístka, kterému po úvodních testech patří bronzová příčka. Všichni nejrychlejší jezdci závodí s vozy Mitsubishi Lancer Evo 9.

Letos je na ´Vrchovině´ mezi vozy 2WD zatím nejrychlejší Martin Vopatřil (Škoda Fabia R2), druhý Vlastimil Maxa (Renault Clio R3), na třetí příčce se drží Adam Kobliha (Citroën C2 R2). Největší hvězda této kategorie Josef Peták (Renault Clio R3) po druhém testu odstoupil. V dobře obsazených nižších třídách dosud vládnou Robert Čonka (třída 7), Jakub Voldřich (třída 8) a Josef Vojáček (třída 9). Vpravdě skvělý výkon předvádí i Petr Šimurda, který se svou překrásnou Škodou 130 LR vévodí pořadí Poháru ČR, v absolutním pořadí mu navíc po úvodní sekci patří fantastická devátá příčka. Za Šimurdou je druhý Miloslav Jirsa (Renault Clio R3), třetí se drží pačejovský Pavel Heřman (Škoda Favorit), favorité Kašpar a Zedník jsou až za nimi. Do cíle Rally Vrchovina přijedou první posádky po šestnácté hodině.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!