6. 4. 2013 20:45 − 2543× − 0

Sněhovou Rally Vrchovina vyhrál Mariusz Malyszczycki

Ač byly až do samotného závěru slavonické soutěže k vidění napínavé boje o desetiny vteřin, pořadí na čele se nakonec shodovalo s pořadím po RZ 2.

Ač byly až do samotného závěru slavonické soutěže k vidění napínavé boje o desetiny vteřin, pořadí na čele se nakonec shodovalo s pořadím po RZ 2. Vítěznou posádkou Rally Vrchovina 2013 tak jsou Mariusz Malyszczycki – Jacek Rathe s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9. Soutěž se obešla bez havárií, vyžadujících lékařskou pomoc.

Velmi náročné povětrnostní podmínky nenarušily hladký průběh Rally Vrchovina 2013. Tu dokončilo 51 posádek, které se na cílové rampě tvářily většinou velmi spokojeně, ale také unaveně. Soutěž byla jezdci hodnocena jako náročná, ale dobře organizačně zvládnutá. Vítězným pilotem byl Polák Malyszczycki, druhou příčku v cíli obsadil Miroslav Jakeš, penalizace sesadila na třetí pozici Roberta Kořístku. Jednotlivé třídy vyhráli také Miroslav Plíhal (tř.13), Vojtěch Štajf (tř.2), Vlastimil Maxa (tř.5), Martin Vopatřil (tř.6), Robert Čonka (tř.7), Jakub Voldřich (tř.8), Martin Tomečka (tř.9) a Bohdan Havlík (tř.10). V klasifikaci Poháru ČR byl nejúspěšnější Petr Šimurda s krásným vozem Škoda 130 LR, z posádek se zahraniční licencí se nejvíce dařilo mladému Rakušanovi Michaelu Franzovi (VW Golf). Cíl viděla i dámská posádka Martina Daňhelová – Karolína Jugasová (Alfa Romeo 147), která nechala za sebou i mnoho mužských soupeřů a ve své třídě obsadila stříbrnou pozici.

„Jsem opravdu ráda, že soutěž měla hladký průběh a obešla se bez vážnějších havárií či zranění. Chtěla bych poděkovat těm, kteří se podíleli na organizaci – bylo to pro nás pro nás pro všechny velmi náročné, ale zvládli jsme to a myslím, že můžeme být spokojeni,“ právem se po skončení Rally Vrchovina 2013 usmívala ředitelka soutěže Petra Jurová.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!