Třetí ročník Pewag Rally Orlické hory za dveřmi

První soutěž Rallye Cupu – III. Pewag Rally Orlické hory – se nezadržitelně blíží.

První soutěž Rallye Cupu – III. Pewag Rally Orlické hory – se nezadržitelně blíží. Poslední dubnový víkend vyjedou posádky vstříc rychlostním zkouškám včetně paralelní zkoušky na okruhu Czech Ring u Hradce Králové. Dvě z rychlostních vložek jsou do programu podorlické soutěže zařazeny zcela premiérově.

I přes to, že mapy rychlostních zkoušek ještě nejsou zveřejněné, pořadatelé III. Pewag Rally Orlické hory opět zaregistrovali zájem a hlad po informacích pokud jde o seznamování se s tratí ještě před soutěží. Největším problémem při získávání povolení jsou stížnosti obyvatel na bezohledné projíždění tratí. Letos budeme kontrolovat "dnem i nocí" rychlostní zkoušky i s pomocí obyvatel obcí. Pokud to někdo poruší, bude ihned vyloučen ze soutěže bez vrácení startovného a bude zveřejněn na webových stránkách. Bohužel si tito jedinci neuvědomují, že bezohledným chováním škodí automobilovému sportu a ničí práci pořadatelů na všech úrovních.

Rallye Cup ve svých pravidlech rozšířil soudobé vozy o třídu A5 – tato skupina je určená vozům s jednou poháněnou nápravou a atmosférickým motorem nad 2000 ccm. Novinku mohou ocenit majitelé atraktivních zadokolek. Mezi historiky se pole rozdělí na skutečné historiky (kategorie Legend) a historiky dle objemu motoru. Každá posádka si může zvolit cestu, kterou půjde. Nesmíme zapomenout ani na znovuobnovenou třídu pravidelnosti.

"Rozhodli jsme se připravit obsáhlý doprovodný program nejen pro závodníky, ale hlavně pro širokou veřejnost. Díky skvělé podpoře města Opočno mohou návštěvníci a nadšenci závodních vozů sledovat slavnostní zahájení na jeho malebném náměstí, které je naplánováno na 26.4.2013 v odpoledních hodinách. Doprovodný program bude pokračovat večerním koncertem vynikajících českých kapel Red Hot Chili Peppers Revival, Nil, Livie Kuchařová a Štěpán Markovič," odhaluje něco ze zákulisí soutěže Jiří Procházka. III. Pewag Rally Orlické hory obohatí během pátku i návštěva tuningových krasavců z show pořádané časopisem Autosport & Tuning.

"Fandové závodů rallye budou jistě mile překvapeni, že se na startu v roli předjezdce představí Martin Hudec, který se letos zúčastnil MS ve Švédsku. Dalším hostem, stejně jako minulý rok, bude Mistr České republiky Pavel Valoušek," odhaluje návštěvu Opočna a jeho okolí dvou předních českých soutěžáků ředitel úvodního podniku Rallye Cupu.

"Ovšem každá zábava má své hranice! Pokud chcete vidět soutěžní vozidla v akci přímo na trati, dbejte pokynů pořadatelů a dodržujte bezpečnostní opatření," nabádá k bezpečnému sledování soutěžních vozidel Jiří Procházka. Detailnější informace ke III. Pewag Rally Orlické hory můžete nalézt na www.rallyoh.cz nebo na www.rallyecup.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!