16. Rallye Posázaví v tradičním termínu

Je nejvyšší čas si připomenout, že se o posledním květnovém víkendu pojede Rallye Posázaví – Memoriál Ing. Karla Švece.

Začal duben a tak je nejvyšší čas si připomenout, že se již tradičně o posledním květnovém víkendu pojede v okolí Havlíčkova Brodu Rallye Posázaví – Memoriál Ing. Karla Švece.

Soutěž se pojede jako druhý podnik Volného poháru České republiky v rallye. S tím také souvisí jedna novinka, kterou je zařazení skupiny A5, která určena pro vozy s objemem motoru nad 2000 ccm a s jednou poháněnou nápravou. Týká se to hlavně silných zadokolek od BMW, kterých se na soutěžích Volného poháru v loňském roce objevilo hned několik. Tato třída byla zařazena na žádost jezdců, ale pouze na zkoušku, a pokud nebude při závodě na Vysočině naplněna minimálním počtem vozů, nebude se více objevovat.

Další novinkou bude zařazení rychlostní zkoušky, která se při Rallye Posázaví již dlouho nejela. RZ Rouštany – Česká Bělá nahradí RZ Pohled – Stříbrné Hory, důvodem této změny je, že přes Pohled vede objízdná trasa kvůli opravě mostu v obci Dobrá. Tato zkouška se v minulosti již jela a jezdci si budou moci opět vychutnat nádhernou technickou pasáž po stoupání za Jilemníkem. Před šesti lety zde při havárii došlo k poškození soukromého majetku a zkouška byla zakázána.

Jak již bylo zmíněno, soutěž se pojede v sobotu 25. května a administrativní přejímky, technické přejímky stejně jako seznamovací jízdy proběhnou den předem, tedy v pátek 24. května. Prezence bude na žádost zástupců pojišťovny probíhat pouze od od 8,00 do 13,00 hodin. Více informací o soutěži naleznete na internetových stránkách www.tvstudiohb.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!