Petr Semerád za řídítky a volantem – dvě videa

Podívejte se na dvě videa nejmladšího z rodu Semerádů, který už také krotí stáda koní pod kapotou.

Dne 17. ledna 2013 se jedenáctiletý Petr Semerád jel podívat na jeden z kurzů sportovní jízdy, které se pod patronací jeho bratra Martina Semeráda konají pravidelně na Autodromu v Sosnové.

Po chvíli Martina napadlo, že zkusí bratrovy schopnosti, posunul sedačku a volant u svého tréninkového Lanceru EVO VIII tak, aby se bráška za volantem nemusel podkládat polštáři a poté jej pod svým dohledem, kdy nejdříve Martin seděl na spolujezdecké sedačce, pustil na trať.

Na Petrovi bylo od počátku vidět jaká krev koluje v jeho žilách, a tak po čase vyrazil na trať dokonce i sám. Video je tedy autentický dokument z prvního dne, kdy se tento klučina posadil za volant opravdového auta. Petr Semerád se prohání od dvou let na čtyřkolkách, od deseti jezdí a závodí na motokárách, ale auto – zvláště pak velká přeplňovaná a téměř závodní čtyřkolka, to byla premiéra až na letošním sněhu. A vy to teď můžete vidět.


Petr Semerád za volantem Mitsubishi Lancer EVO VIII

O tři dny později již zkoušel soutěžit v seriálu Mogul Driving Cup v Sosnové na stejném okruhu, ve kterém mu dělal spolujezdce jeho otec Josef Semerád, ale o tom připravíme video později. V posledním závodu Mogul Driving Cupu jedenáctiletý Petr Semerád skončil absolutně na druhém místě a zvítězil ve své třídě.

Jako připomenutí na Petrovi začátky jsme na svět vytáhli video, kde Petr Semerád jako šestiletý krotí čtyřkolku před domem. Video vzniklo v roce 2007 jako aprílový příspěvek pro eWRC a možná nebylo tak daleko od skutečnosti, když jej dokoukáte až do konce.

Komentářů celkem: 5
DND
9. 4. 2013 11:291 Upraveno 11:29
0 0
No ty bláho! Nechtěli by mě Semerádovi adoptovat? Jsem poměrně soběstačný (do práce už dojdu sám) smajlík Co vy na to? Třeba jen na víkendy...:-D
9. 4. 2013 12:012
0 0
smajlík
DND
9. 4. 2013 14:373
0 0
Michalx> Napsal jsem něco špatného? Jestli jo tak sorry a určitě jsem to nemyslel zle.
9. 4. 2013 16:494
0 0
Musí se uznat, že to má mladej v genech. V jedenácti to takhle vodit - klobouk dolů. PS: Ta Evo 8 jako by z oka vypadla Evo devítce...smajlík
9. 4. 2013 16:585
0 0
hezky to vodí klučina.čím dřív tím lípsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!