Zdeněk Jůrka - eWRC.cz
11. 4. 2013 20:05 − 2946× − 4

„Každý rok ve stejnou dobu“

Název populární divadelní komedie by mohl být také mottem počínání Karla Trojana v českém rallyovém šampionátu.

Tento název populární divadelní komedie by mohl být také stručným mottem počínání Karla Trojana v českém rallyovém šampionátu. Zatímco dějištěm hry kanadského dramatika je zastrčený hotýlek a jeho protagonisty pomalu stárnoucí milenecký pár, pravidelné kulisy Trojanova setkání tvoří tratě Rally Šumava. A jeho aktéři tvoří dokonce komplikovaný mnohoúhelník – Karel Trojan, kamarád a spolujezdec Petr Chlup, Mitsubishi Evo IX a početná obec rallyových fanoušků oceňujících typicky dravý styl zkušeného jezdce.

„Asi to má co do činění s jarem, protože vždycky na začátku sezóny je nutkání sednout do soutěžního auta k nevydržení,“ komentuje své rozhodnutí Karel Trojan. A protože i v loňské sezóně nahlédnul tým Korno Motorsport do MMČR právě na Šumavě, stává se z tohoto startu již tradice. „Ačkoli pochopitelně vím, že najeté kilometry v závodním tempu stěží něco nahradí pokusil jsem se v přípravě nic nezanedbat – poctivě testovat, makat na fyzické přípravě, nechat se pořádně proklepnout lékařem.“ Všechny části přípravy skutečně přinesly své ovoce -test na Rokycansku částečný návrat jezdecké jistoty. Test v Bělé pod Bezdězem, který proběhnul společně s dalším svěřencem týmu Korno Motorsport Alešem Zázvorkou, pak poznání, že na zkrocení slicky obutého Mitsubishi na sněhovém povrchu je občas veškerá poctivost v přípravě krátká, přičemž následná rychlá oprava lehce pošramoceného vozu poněkud neplánovaně doladila nutnou souhru týmu mechaniků.

Poctivá fyzická příprava znamenala váhový úbytek deseti kilogramů a lékařská prohlídka nemilosrdné potvrzení zařazení do věkové kategorie „střední věk“ v podobě předepsaných brýlí. „Je to sice nezvyk, ale už jejich přítomnost na nose dokážu tu a tam ocenit a pokusím se je použít i na Šumavě. Obzvlášť ve večerních rychlostních zkouškách budu „rychlejší“ oči hodně potřebovat. Nicméně brýle ani kila auto neřídí a já jsem předem smířený s tím, že se na začátku budu díky nevyježděnosti asi trochu trápit. Ale už loni jsme si s Petrem dokázali Rally Šumava užít a já věřím, že to letos nebude jiné.“ Díky za podporu letošního startu posádky Trojan – Chlup patří především hlavním partnerům týmu – IBG Aleše Zázvorky a URBAN PNEU Davida Urbana a samozřejmě všech dalších partnerů, kteří si stejně jako mnozí z fanoušků rallysportu myslí, že vůz se jmenovkou „Karel Trojan“ na české tratě prostě patří.

„Nejde nám o body, ale zazávodit si pochopitelně chceme,“ vzkazuje svým příznivcům Karel Trojan. A když už jsme začali s přirovnáním k divadelní hře, jaký žánr by si pro svou letošní Šumavu přál? „Drama nebo komedie nevadí. Horší už by byla fraška a každopádně věřím, že to nebude horror!,“ dodává s úsměvem pilot modrobílého Mitsubishi.

Komentářů celkem: 4
11. 4. 2013 07:011
0 0
Přeji Kájovi pěkné svezení a umístěnísmajlíksmajlíksmajlík
11. 4. 2013 17:172
0 0
Myslím, že moc chybí ve startovkách. Jeho styl s lancerem je pro mě osobně jeden z nejlepšíchsmajlík A vlastně nebudu ani OT, když ještě dodám, že ta divadelní hra je geniálně zfilmována v hlavní roli s mým oblíbencem Alanem Aldousmajlík viz. http://www.csfd.cz/film/23007-pristi-rok-ve-stejnou-dobu/ smajlík
11. 4. 2013 19:313
0 0
takže jenom svezení na Šumavě a dál nic ??? Asi jo no smajlík Škoda a souhlas s MMAARTINEM
11. 4. 2013 23:164
0 0
Moc hezké fotky. Karel mi také hodně chybí na rychlostkách. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!