16. 4. 2013 19:50 − 3176× − 0

Už tuto neděli jdeme na to

Zimní počasí pomalu ustupuje tomu jarnímu a tak, jako medvědi opouštějí své nory, tak i drifteři opouštějí útulné teplo zazimovaných garáží.

Zimní počasí pomalu ustupuje tomu jarnímu a tak, jako medvědi opouštějí na jaře své nory tak i drifteři opouštějí útulné teplo zazimovaných garáží a připravují se na první podnik CDS 2013.

Český mistrovský driftovací šampionát nezačne nikde jinde než v Sosnové. Už tento víkend se rozehřmí závodní speciály a naplní atmosféru Českolipska exhalacemi ze spálené gumy a hektolitrů benzínu, takže by slabší povahy a milovníci žabiček či deštných pralesů měli raději zůstat doma. Naopak v aréně sosnovského autodromu přivítáme rádi ty, kterým buší v hrudi výkonné motory, kousky nabroušené gumy v očích jsou pro ně balzám a ohlušující řev bez milosti ničený pneumatik žadonících o ušetření reagují smíchem. Pojďme se tedy v rychlosti podívat na program, který nás už o tomto víkendu čeká.

Neděle 21.4.

07:30 – 08:00 Rozprava (hlavní informace pro jezdce o trati a pravidlech)

08:00 – 08:30 Trénink skupina STREET (volný nebodovaný trénink sloužící k seznámění s tratí a dalšími podmínkami, které mají vliv na jízdu)

08:30 – 09:00 Trénink skupina PRO (volný nebodovaný trénink sloužící k seznámění s tratí a dalšími podmínkami, které mají vliv na jízdu)

09:00 – 11:45 Kvalifikace STREET, PRO (v kvalifikaci má každý soutěžící jedno zahřívací a tři bodovaná kola, ve kterých rozhodčí udělí body podle předem dohodnutá´ých parametrů, jako jsou například plynulost jízdy, rychlost v zatáčkách, úhel driftu, a přiblížení k tak zvaným „clipping pointům“ na méně než 1m předem definovanou částí vozu)

11:45 – 12:30 Polední přestávka + Drift taxi (diváci mohou usednout na horké sedadlo spolujezdce v drifovacím speciálu a mohou se nechat povozit řádně bokem)

12:30 – 13:00 Představení jezdců

13:00 – 16:30 Battle Skupina STREET , PRO (jízdy dvojic, kdy je účelem prvního soutěžícího jet co nejoptimálnější driftovaí stopu, úkolem druhého jezdce je v co největší možné blízkosti kopírovat jízdu soupeře, vytvářet na prvního dostatečný tlak, který by ho donutil k chybám, následně se celá jízda opakuje ale v obráceném pořadí obou závodníků, během battle nesmí dojít ke kontaktu obou vozů)

16:30 – 16:45 Vyhlášení vítězů

16:45 – 17:30 Drift taxi dle zájmu diváků (diváci mohou usednout na horké sedadlo spolujezdce v drifovacím speciálu a mohou se nechat povozit řádně bokem)

Startovní listina slibuje krásné souboje a nečekaně i velikou účast jezdců z celé Evropy, potvrzuje se tím, že práce pořadatelského teamu nevyšla v přechozích sezónách vniveč a zahraniční jezdci si náš šampionát oblíbili. I počet diváků roste strmě vzhůru, kdo byl na posledních třech závodech dá nám jistě za pravdu, Praha, Sosnová i Brno byl drifterský svátek.

PRO

1) Laba Marcin – PRO – PL
2) Schneider Michael – PRO -DE
3) Alexej Dorn – PRO – DE
4) Ježek Tomaš – PRO – SK
5) Niks Marian – PRO – SK
6) Jasper Spaam – PRO – NL
7) Rooie Kees – PRO – NL
8) Florian Oberwahrenbrock – PRO – DE
9) Mirek Duda – PRO – DE
10) Marco Zakouřil – PRO – CZ
11) Jan Baláž – PRO – CZ
12) Tomáš Kodera – PRO – CZ

STREET

1) Jan Janespal – Street – CZ
2) Michaela Sacherova – Street – CZ
3) Martin Mašek – Street – CZ
4) Milan Jirčik – Street – CZ
5) Mirek Zimmermman – Street – CZ
6) Cibulka David – Street – CZ
7) Humpl Vít – Street – CZ
8) Kefurt Martin – Street – CZ
9) Kvapil Michal – Street – CZ
10) Zpěvák Viktor – Street – CZ
11) Turnerová Lenka – Street -CZ
12) Miškovský Ivan – Street -CZ
13) Miškovský Michal – Street -CZ
14) Sýkora sen. – street – CZ
15) Sýkora jun. – street – CZ

Přejme si tedy aby na neděli 21.4. vyšlo pěkné jarní počasí, které jistě doladí atmosféru závodu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!