18. 4. 2013 07:08 − 2653× − 1

Voldřich se Zíkou začali na Vrchovině překvapivě vítězně

Osmnácté místo v absolutním pořadí, vítězství ve třídě 8, třetí místo mezi juniory a šesté místo mezi vozy poháněnými přední nápravou.

Spojit posádku Jakub Voldřich – David Zíka s vítězstvím ve své třídě na Rally Vrchovina? Tak famózní vstup do sezony nikdo před odjezdem do Slavonic nečekal, naopak dvojice týmu Voldřich Motorsport na jih Čech vyrážela s velkým respektem a to nejen vzhledem k předpovědi počasí.

Osmnácté místo v absolutním pořadí, vítězství ve třídě 8, třetí místo mezi juniory a šesté místo mezi vozy poháněnými přední nápravou. To je odměna dokonalé přípravy na novou sezonu. "Jsem moc šťastný, protože s tak dobrým výsledkem jsme rozhodně nepočítali. Povedlo se nám v pátek dobře nastavit auto a napsat dobrý rozpis, což bylo určitě základem našeho úspěchu," říká Jakub Voldřich.

Rally Vrchovina Jakubu Voldřichovi sedla perfektně a ukázal, že na sněhu je jako ryba ve vodě. Přesto ale nebyla úvodní soutěž sprintrallye úplná procházka růžovým sadem. V osmé rychlostní zkoušce totiž prasklo na voze spojkové lanko a jezdec byl tak nucen řadit bez spojky. Proto bylo zároveň velké štěstí, že neudělal žádnou chybu, při které by uvízl ve sněhu, protože by se pak těžce vracel zpět na trať.

"Před startem jsem měl smíšené pocity, ale ty hned po přejetí rampy opadly. Jsem moc rád za výsledek, kterého jsme na tak obtížném závodě dosáhli, užívali jsme si to. Bylo nám trochu líto zrušení RZ 3/7, ale přesto myslím, že si zaslouží organizátoři i fanoušci velký dík," popisuje soutěž spolujezdec David Zíka.

Dále Jakub Voldřich dodává: "Chtěli bychom poděkovat Vlastovi Daňhelovi za to, že nám půjčil trochu vody před RZ 1, protože jsme zjistili, že jí máme v expanzní nádobce málo. Nakonec jsme tam museli dokonce ještě cpát sníh."

Dalším závodem, kterého se Voldřich Motorsport zúčastní, bude o posledním dubnovém víkendu Galaxy GRS Rally Lužické Hory.

Komentářů celkem: 1
18. 4. 2013 15:471
0 0
Kluci jeli moc pěkně smajlík zejména průjezd na druhé vložce se mně moc líbil smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!