Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 4. 2013 21:31 − 2736× − 10

K útoku na pódium to chtělo agresivitu

Jari-Matti Latvala dosáhl při čtvrté soutěži MS v Portugalsku poprvé v sezóně na pódium a je spokojen se změnami v přístupu co udělal.

Finský pilot Jari-Mati Latvala neprožíval letos zrovna povedený začátek sezóny, když se mu první tři soutěže nevyvedly zrovna podle představ a určitě si své začátky v novém týmu představoval jinak. Bodoval pouze čtvrtým místem ve Švédsku, na Monte Carlu havaroval a v Mexiku dokončil mimo bodované příčky kvůli brzkému odstoupení v úvodním dnu. Změnu přinesla až Portugalská rally, kde Fin dokončil poprvé na stupních vítězů s Polem R WRC, když po problémech s poloosou bral třetí příčku. Změnou, která Latvalovi přinesla kromě celkového výsledku, i výhry na jednotlivých zkouškách byl agresivnější přístup k jízdě, který se právě při Portugalské rally rozhodl praktikovat.

"Hnal jsem sám sebe, nutil se k rychlejší jízdě a to začalo pomáhat," vysvětluje příčiny změny Latvala. "Nechával jsem sám sebe si myslet, že mohu sbírat zkušenosti a rychlost přijde sama, ale takhle to nefungovalo, je potřeba na tom pracovat. Začátek sezóny byl nesnadný a poučný, avšak také zklamáním. Očekával jsem od sebe víc, ale nedokázal jsem toho dosáhnout," vrací se Latvala k nepovedenému vstupu do sezóny a ví, že problém byl zejména v něm, nikoli v autě. "Auto bylo rychlé, ale já jsem byl někde pryč, na jiné planetě…"

"Teď nastal začátek mé sezóny. Konečně může šampionát začít i pro mne. Má jistota v auto již přichází. V Argentině budu mít jiný set-up, který mi více vyhovuje, ale nicméně jsem opravdu, ale opravdu šťastný za tento výsledek," nešetří finský pilot nadšením po portugalském výsledku i přes to, že problém s poloosou jej stál jednu příčku v absolutním pořadí když jej přeskočil Hirvonen.

Komentářů celkem: 10
18. 4. 2013 22:05
0 0
Ta zmena by sa mala týkať predného diferencialu,dufam že mu to neuškodí lebo rychlosť mu momentálne nechýba.smajlík
18. 4. 2013 22:11
0 0
Ta agresivita mi kapánek chybí u nejmenovaného pilota z Čech a doufám že mi to milín60 osvětlí.
18. 4. 2013 22:30
0 0
hujere, až bude bude nejmenovaný pilot z Čech mít podmínky jako Jari, tak se nebojím, že by tu agresivitu nepředvedl;)
18. 4. 2013 22:31
0 0
Tak JARI, chlape, i my máme radost. Tak vidíš, že to jde, když se chce a, že i to TVRDÉ POLO se dá prošlápnout. Jen to s tou snahou mydlit Ogiho nepřežeň, ať to zase nesbíráš po pangejtech...


HUJERU, MATADORE, zkušený závoďáku a rallyznalče,
začínám se obávat, že jseš jen zapšklej starej závistka, kterej toho zase tak moc neví, či nechce vědět. Přeber si to.
A hodně štěstí mladejm!


18. 4. 2013 22:58
0 0
Hujer: Však ten pilot z Čech už čeká na sponzory, kteří mu jsou schopni zajistit nové auto na každou soutěž.smajlík
19. 4. 2013 06:50
0 0
Ti finové jsou žvanilové. Jeden má špatné auto a druhý boural z malé agresivity.
Já viděl Prsta na Barumce a v zatáčce kde jsem stál byl jeden ze dvou kdo vyjel zatáčku až ke kraji, ostatní si nechávali rezervu.
19. 4. 2013 08:52
0 0
S Hujerem už je to skoro jak na novinkách, tam je taky pod každym článkem zmínka, že politici kradou a že Kalousek je vůl... Opravdu by mne zajímalo, jestli odborník Hujer někdy viděl Prsta naživo. Já jo - Octa WRC, enko, s1600, s2000, Fiona WRC - a musím říct, že to vždy byl zážitek a žádné plísně ani hyeny jsem si nevšimnul. A agresivita mu rozhodně nescházela...
19. 4. 2013 10:01
0 0
hujer
Jak to bylo v Lopeníku - reportáž ČT
Myslím že tobě už není pomoci.Zdraví tě MATADOR

Zde to přesně sedí na Tebe.smajlík
19. 4. 2013 17:01
0 0
Pánové tohle už tu bylo kdysi.Jak někdo projeví jiný názor než stádo ovcí stává se vyvrhelem.smajlík
19. 4. 2013 18:14
0 0
Jestli to spíš nebude hloupostí jednotlivce. Ukaž, který soukromník prohání továrny. Je vůbec obdivuhodný, že jede celý MS několikátý rok. Nechápu kritiku, když asi nemáš ponětí, kde je MS, to není MMČR. Kdo by mohl jet MS, pojede ho, ale u nás je to jen Prokop. Nevím, proč se vždy najde nějakej troubelín, který musí místo podpory házet klacky pod nohy. Mám taky jezdce, který mi není z jistých osobních důvodů po chuti (z jiného motorsportu) A NIKDY JSEM SI NEDOVOLIL O NĚM NĚKDY ZMÍNIT, prostě ignoruju diskuze, kde se o něm píše a Ty si dovolíš jezdce ztrapňovat dokonce pod jiným článkem a možná nemáš ani jiný důvod než že se Ti zdá, že se tam fláká. Kdybys mu to platil, tak pochopím. Jinak nechápu u žádného jezdce, že ho někdo na fórech stírá. Názor je jedna věc, urážení druhá. Zkus se třeba vcítit do kůže těch lidí, v týmu a okolo včetně Martina, jaké pro ně je číst takový kecy, když oni dělaj vše pro co nejlepší výsledek zavod co závod.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!