Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
25. 4. 2013 17:03 − 3141× − 3

Boček motorsport v plné síle na Lužičkách

Po absenci na Rally Vrchovina se při druhém sprintu sezóny v Lužických Horách představí jak bratři Bočkovi, tak Libor Horák.

Při Rally Lužické Hory, která se odehraje o tomto víkendu se na startu představí i obě posádky jedoucí s vozidly připravovanými v dílnách Boček Motorsportu. Původně se měly obě posádky vydat na trať již při Rally Vrchovina, avšak dokončování nového auta SEATu Leon v jednom případě a obtížné podmínky na trati v případě druhém vedly k odložení letošní premiéry na sprint s centrem v Hrádku nad Nisou. Proto se ještě před startem soutěže samotné podívejme na to, jak probíhaly přípravy a s jakými čekáváními vyjedou obě posádky do sezóny.

Jak si jistě mnozí všimli, do letošních sprintů odstartuje posádka bratrů Bočkových vybavená novou technikou, když se pro letošek povedlo dokončit stavbu SEATu Leon, který je v duchu tradice předchozích let nachystán do třídy dieselových automobilů, kde posádka nasbírala nejeden úspěch. Volný čas, co vznikl díky absenci na Vrchovině byl využit, jak jinak, k doladění a přípravě auta a k jeho prvnímu otestování. “Díky absenci na Vrchovině jsme mohli pracovat na doladění podvozku, úpravě brzd a drobných dodělávkách interiéru,“ přiblížil Jiří Boček. “Vzhledem k tomu, že každý máme i svoje civilní zaměstnání, tak toho volného času nám zase až tak moc nezbývá. Bohužel, ale asi jako většina z nadšenců pro rally si musíme na závodní auto vydělat a teprve potom dodělávat a upravovat“

Ale i přes to, se podařilo najít čas na první svezení s autem, které proběhlo v Bělé pod Bezdězem a v týmu nezaskrývají nadšení. “První pocity z auta. Jedním slovem – jsme nadšení, ale víme, že je před námi ještě dlouhá cesta. Ať už jde o doladění podvozku, účinnosti brzd, nastavení geometrie atd.“ Dle toho také vypadají očekávání pro Rally Lužické Hory, které budou sloužit primárně jako první test auta při samotné soutěži a na výsledek se moc hrát nebude. “Na Lužičky odstartujeme bez jakéhokoliv cíle a budeme je víceméně považovat za testovací kilometry pro budoucí závodění. Chceme si auto poprvé odzkoušet v opravdu závodním režimu, kdy můžeme i poprvé auto porovnat s ostatními vozy. A proto si nedáváme žádné přehnané cíle,“ doplnil k plánům pro Lužické Hory Jiří Boček.

Video z testování v Bělé

Avšak v týmu panuje dobrá nálada a optimistický náhled na fungování auta. “Po Lužičkách snad už budeme o autě vědět o trochu víc a doufáme, že jen v dobrém. Předpokládáme, že se objeví dětské nemoci nového vozu, ale budeme se je snažit maximálně eliminovat a soutěž si užít se vším všudy,“ uzavřel Jiří Boček očekávání před první sprintem sezóny pro bratrskou dvojici, která se tak letos naplno po roční pauze vrací do soutěží.

Druhým do party, který startuje s vozem připravovaným Bočkovými je Libor Horák, který bude stejně jako v minulé sezóně usedat do mistrovské Octavie TDi, která dovezla Bočkovi k pěti titulům šampionů mezi diesely. “Rozhodli jsme se i v letošním roce zůstat u stejné značky, protože jsme byli s vozem v loňské sezoně velice spokojení a auto jelo tak, jak mělo,“

Stejně jako Bočkovi, zůstává pozitivně naladěn i Libor Horák, který doufá, že v letošní sezóně se bude i díky získaným zkušenostem pohybovat v hodnocení třídy výše. “U vozidla proběhla celková repase a doufáme v to, že auto pojede minimálně tak jako v loňském roce a jelikož máme s Octavií přece jenom už něco odjezděno, rádi bychom se posunuli ve výsledkovém pořadí alespoň o trochu výše než v loňském roce. Dle finančních možností se budeme snažit odjet co nejvíce soutěží a to jak pro své potěšení, tak i pro lepší umístění v šampionátu.“

A jaké jsou tedy plány pro Lužické Hory, které jsou pro Libora Horáka po vynechání Vrchoviny úvodní soutěží sezóny? “Po dlouhé zimní přestávce bude rozjezd asi přece jenom trochu pomalejší, než se opět sžijeme s vozem a také s novou tratí soutěže. Doufáme, že trať nám bude vyhovovat alespoň jako v loňském roce,“ uzavřel Libor Horák.

Komentářů celkem: 3
25. 4. 2013 20:05 Upraveno 20:06
0 0
Jede to jak z praku a řidič se s tím taky nemaže. Tím spíš si myslím, že vzít si helmy by nikoho nezabilo. Jako by těch průserů nebylo málo.
25. 4. 2013 20:50 Upraveno 21:05
0 0
taky jsem rikal...pekny pekny...ale ty helmy!!! no pasy ani nemluve...ty tam cinkaj o trubky a nejou ani dopnuty...
Hux
26. 4. 2013 10:35
0 0
Už jsem viděl i komentoval, to že si někdo při testování závodního auta nevezme pásy jde opravdu mimo můj rozum...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!