Pirelli Pohár - eWRC.cz
24. 4. 2013 20:25 − 2575× − 0

Pohár Pirelli se na Šumavě uvedl skvělým výsledkem

Rallye Šumava, druhá soutěž MMČR byla premiérovým podnikem kde se závodilo v Poháru Pirelli 2013 ve dvoudenních rally.

Pohár Pirelli odstartoval do dalšího ročníku i v Mediasport mezinárodním mistrovství České republiky v rally. Stalo se tak na Rallye Šumava Klatovy, kde se poprvé v tomto roce rozdělovaly body do seriálu dvoudenních soutěží rally na území České republiky. Rallye Šumava je soutěží s nejdelší tradicí v ČR a letos se startoval už 48. ročník. Zdejší rychlostní zkoušky jsou směsicí rychlých i velmi technických úseků, kde po zimě nechybí velké množství posypu. Letošní ročník byl navíc velmi ztížen povětrnostními podmínkami. Na Šumavě od startu až prakticky do poslední rychlostní zkoušky pršelo a zejména v sobotu ráno se přidaly i velmi nízké teploty. Pro pneumatiky soutěžních vozů to byly velmi obtížné podmínky. Pirelli i tentokrát obstálo na výbornou, o čemž svědčí přední umístění automobilů na pneumatikách Pirelli v jednotlivých třídách.

Nejrychlejším jezdcem v Poháru Pirelli při Rallye Šumava byl pražský soutěžák Vojtěch Štajf, který Pirelli obouvá na své Subaru Impreza Sti už několik let. Na Šumavě se posádce Štajf – Rajnoha velmi dařilo a stali se nejrychlejší dvojicí s produkčním vozem a celkově obsadili skvělé páté místo za speciály S2000. Za nimi ve třídě 3 v rámci poháru skončili Miloš Dvořák s Jiřím Černochem s Mitsubishi Lancer EVO IX. Štajf si tak jako i ostatní vítězové tříd v rámci Poháru Pirelli se Šumavy odvezl plný počet bodů, tedy deset.

V nižších výkonnostních kategoriích nebyla situace jiná. I zde jezdci na „Pirellkách“ předváděli velmi pěkné výkony. Ve třídě 5 si plný počet bodů připsala posádka Egon Smékal – Monika Hýbnerová. Ti startovali s vozem Citroën DS3 R3T a celkově byli třetí nejrychlejší dvoukolkou Rallye Šumava. Nejpočetněji byly pneumatiky Pirelli opět zastoupeny v ve třídě 9, kde byli nejrychlejší dvojicí na pneumatikách italského výrobce Ondřej Bisaha s Petrem Vojtou. Za nimi skončili Jiří Vantuch a Petr Motz a třetí dvojicí byl Petr Lukašík a Martina Mikulášková. Všichni tři startovali s vozem Honda Civic Vti. Jako jediní ve třídě 8 do cíle Rallye Šumava dojeli vítězové Poháru Pirelli v roce 2012 ve sprint rally Martina Daňhelová a Vlastimil Daňhel s Renaultem Clio RS.

Pneumatiky italského výrobce Pirelli se tedy ani tentokrát neztratily. Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli trvá až do 10.5.2013. Připomeňme, že pravidla Poháru Pirelli jsou nastavena tak, že celkovým vítězem finanční prémie 50 000,- Kč se může stát i posádka z nižší výkonnostní třídy, která pravidelně ve své třídě boduje.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Poznámka redakce: Prémie za celkové umístění v Poháru Pirelli v MMČR I V MČR v rally jsou pro rok 2013 následující:

  • 1. místo 50.000,-
  • 2. místo 25.000,-
  • 3. místo 15.000,-
  • 4. místo 10.000,-
  • 5. místo 5.000,-
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!