Jiří Fryje - eWRC.cz
29. 4. 2013 18:02 − 3177× − 0

Zrození přichází v bolestech …

Od početí, tedy prvotního nápadu, do porodu, tedy okamžiku, kdy rotačka vydala první z tisíce exemplářů, uběhlo bezmála třicet měsíců.

Od početí, tedy prvotního nápadu, do porodu, tedy okamžiku, kdy rotačka vydala první z tisíce exemplářů, uběhlo bezmála třicet měsíců. Tak dlouhá byla naše gravidita a prenatální vývoj knihy, kterou si můžete od 18. dubna objednávat na adrese www.peopleforrally.cz. Nedá se tedy o ní rozhodně říci, že je nedonošená.

To dlouhé těhotenství provázely střídavě pocity naděje, bezmoci, rezignace a radosti. A protože jsme během té dlouhé etapy poznali, jak moc důležitá je sebemenší pomoc, rozhodli jsme se i my pomoci výtěžkem z prodeje, a to na místě nejpotřebnějším. Vybrat ho nebylo složité. Pro nás je jím dětské oddělení Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi, kde paní primářka MUDr. Alena Štolcová postrádá na jednotce intenzivní péče lůžko, které by svými parametry této péči odpovídalo. S naším projektem jsme se obrátili na firmu LINET, která je v tomto oboru světovou špičkou, a ta nám vyšla velmi ochotně vstříc. Za to, že děti v brzké době lůžko dostanou, patří dík i každému z vás, který si knihu za 199 CZK objedná.


Ano, ta kniha je opravdu skvělá, říkal A. Grondal

Dnes, když jsou knihy připraveny k expedici do vašich knihoven, se problémy spojené s jejím vydáním nezdají ve zpětném pohledu tak složité, ale spíše úsměvné. Tak například z oslovování potenciálních sponzorů vyplynula nutnost předvést knihu v její fyzické podobě. Když bylo konečně zhotoveno několik demo verzí, napadlo nás udělat knize reklamu i v zahraničí. A přes koho jiného, než přes jezdce, kteří v době největší slávy Rally Bohemia na jejích tratích bojovali o prvenství. První možnost kontaktu s jedním z nich se naskytla při podzimní Lausitz rallye. Členem jejího ředitelství byl Harald Demuth, vítěz Rallye Škoda 1985. Bohužel, k setkání nedošlo, protože pan Demuth byl sice členem ředitelství, ale momentálně se nacházel jako host na Legendách v San Marinu. Nadšení splasklo jak mikroténový sáček.


Jen se podívejte, jak se to tenkrát na Bohemii jezdilo

Při bezmyšlenkovém procházení depem jsem se zastavil u stanu Nora Anderse Grondala. Na první pohled sympatický kluk. Mé sympatie k němu vzrostly v okamžiku, kdy jsem v prostorách  jeho servisu zaregistroval povědomou tvář. Nepatřila totiž nikomu jinému, než Johnu Hauglandovi, který mladé skandinávské naději dělal poradce. Rychlá telefonická konzultace s kolegou v Mladé Boleslavi o změně adresáta a za chvíli John svolává všechny členy norského a také sousedního dánského týmu, listuje knihou a ukazuje mladým, jak to tenkrát na vložkách Bohemie roztáčel. Pro knihu měl slova nejvyššího uznání a stejně jí pochvaloval i Anders Grondal. Mise tak splnila svůj cíl a po Skandinávii se možná šíří zvěst, jaká že úžasná kniha je v Českých luzích a hájích k dostání. „Ale Skandinávci, pokud ji chcete, musíte si pospíšit!“


Kniha mi udělala skutečně radost

Dnes na to dlouhé období realizace vzpomínáme s humorem, ale věřte, že nám leckdy do zpěvu nebylo. Pokud vás někdy posedne myšlenka, že vydáte svoji knihu, připravte se na porodní bolesti. Jestli ale nejste na sto deset procent přesvědčeni, že to tak opravdu chcete, zaplašte ten nápad a kupte si tu naší, hotovou. Těch 199 CZK určitě tolik nezabolí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!