Tomaštík „Chcípací zatáčku“ v Lužičkách už zase nepřelstil

Kompletní sprintová špička včetně JT Rocksteel Rally Teamu si dala druhé letošní dostaveníčko v Hrádku nad Nisou.

Kompletní sprintová špička včetně JT Rocksteel Rally Teamu si dala druhé letošní dostaveníčko v Hrádku nad Nisou, kde se konala mnohými velmi oblíbená Rally Lužické Hory. Přímo letní teploty na severu Čech ještě v předvečer startu vyhovovali téměř každému, především s ohledem na předchozí prosněženou Rally Vrchovina. Na prosluněnou soutěž se těšil i valašský tým, ale v noci před startem přišla doslova studená sprcha. Teploty spadly o 20 stupňů níž a z nebes se začal snášet déšť.

Mokro však příliš nesedí současné jedničce týmu – Jaromíru Tomaštíkovi. Po předchozích dvou ročnících, kdy se nejzkušenější člen JT Rocksteel Rally Teamu dokázal prosazovat i mezi těmi absolutně nejrychlejšími a vyhraná erzeta nebyla zdaleka jen jedna, přišlo letos menší zklamání. Ale nemůže být každý den posvícení. „V Lužičkách na nás čekalo v poslední době mé obzvláště neoblíbené mokro. Na Subaru jsme obuli nové pneumatiky DMACK, které po celý závod fungovaly perfektně, ale to se o mě říct tak úplně nedalo. Na RZ1 jsme si špatně napsali rozpis, takže jedno odbočení jsem tak trochu minul o 100 metrů. K mému překvapení jsem dokonce prolétl mlíkem, a když jsem se otáčel, chcípl mi motor a stáli jsme. Mezi páskami jsem si v tu chvíli připadal, jak přihlížející divák:) Na druhé erzetě mi zase zhasl motor a na třetí jakbysmet. Nicméně právě v té třetí rychlostce se mi to vybavilo – na tom samém místě mi chcíplo auto i v roce 2011, i v roce 2012 a letos zase! To už je potřetí! Příští rok se snad do té zatáčky půjdu alespoň podívat:) Jinak na pátém testu mi to chcíplo zase, takže skoro ani není, co dodat. Odjížděl jsem z Hrádku s velmi smíšenými pocity. Co jsme se naučili vloni, jsme zase přes Silvestra zřejmě zapomněli,“ dodává s úsměvem Jaromír Tomaštík. Subaru Impreza S12 WRC 06 posádky Tomaštík – Vrečka však nakonec přeci jen až tak špatně nedopadlo. V poslední rychlostní zkoušce se dostalo nakonec na deváté místo absolutně, což v rámci republikového hodnocení znamenalo místo šesté a třetí ve třídě 13.

Stejný typ vozu, jen upravený ve třídě 3, letos pilotuje Zdeněk Pokorný. Subaru Impreza WRX STi N12 spec. C je srdcovou záležitostí pražského showmana a společně s Jiřím Králem tvoří tato trojice divácky atraktivní soubor. Když ale vypoví službu ruční brzda, pak musí jít divoké smyky bohužel stranou. „Absolvovali jsme další z řady náročných soutěží, kdy jsme se opět blíže seznámili s naším autem. Za daných podmínek to ale nešlo podle našich představ. V úvodní erzetě hned na prvním diváckém místě jsem utrhl ruční brzdu, takže show skončila dříve, než začala. Bez ručky jsme samozřejmě i celkově byli pomalejší, jednak kvůli samotnému řízení auta, kdy na této trati byla ruční brzda opravdu třeba a jednak kvůli koncentraci. Na druhém testu vlivem toho navíc přišla další chyba, ale naštěstí ne fatální. I tak jsme ale rádi, že jsme zpět v Subaru. Auto funguje, jsme na něj zvyklí a máme ho rádi. Moc nás mrzí, že jsme nemohli dostatečně pobavit diváky, ale na druhou stranu věříme, že jim to na Kopné vynahradíme,“ slibuje fanouškům před nejpopulárnějším sprintem sezóny Poki. Vlivem problémů a velkých ztrát tak nakonec posádka Pokorný – Král dojela na absolutním 64. místě

První letošní start čekal na herečku a zpěvačku Olgu Lounovou, která je součástí JTRT již třetím rokem. Vedle Olgy tentokrát neusedla tradiční spolujezdkyně z loňska Markéta Filáková, ale velezkušený Richard Nesvadba, který v minulosti dokázal ukrotit třeba i Karla Trojana juniora. Štěstí však nepřálo nakonec ani Olze Lounové, protože hned v prvním servisu musela nově složená dvojice ze soutěže pro poruchu převodovky odstoupit. „Na tuto rally jsem se hrozně moc těšila, protože je to moje domácí soutěž. Odstoupení nás velmi mrzí, protože pro mě to byl navíc první start letos a chtěla jsem si to o to víc užít. Spolupráce s Richardem klapala na jedničku a já doufám, že spolu ještě pojedeme. Je to velký profesionál, od kterého se můžu hodně naučit. Opravdu nám to klapalo. Kopnou ještě vynecháme, ale na další sprint bychom už měli být zase připraveni nastoupit,“ říká závěrem první dáma JT Rocksteel Rally Teamu.

Jak již bylo řečeno, JTRT se představí samozřejmě i na domácím Rallysprintu Kopná, který se koná ve dnech 10.-11. května. Fandit budete moci triu Tomaštík, Růžička, Pokorný. Více informací ze zákulisí JéTéčka najdete na našem webu www.jtrt.cz.

Komentářů celkem: 1
30. 4. 2013 22:161
0 0
Jaromíre neklesej na mysli,příště bude líp,,chcípá"kde co,u auta je výhoda,že jde vzkřísit a ještě umí dělat divysmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!