Martin Prokop na startu Rally Argentina

Jezdec Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop má na loňskou Rally Argetina jen ty nejlepší vzpomínky.

Seriál MS v rally se po Portugalském zastavení přesunul opět do zámoří a tak se nejlepší světoví rally jezdci sjeli na přelomu dubna a května do argentinského letoviska Villa Carlos Paz. Jezdec Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop má na loňskou Rally Argetina jen ty nejlepší vzpomínky – zaznamenal zde čtvrtým místem nejlepší výsledek českého jezdce v závodě Mistrovství světa. I letos se zde pokusí společně se spolujezdcem Michalem Ernstem o podobně lichotivý výsledek.

Program soutěže byl zahájen kratší rychlostní zkouškou na autokrosové trati, na které český pilot Fordu Fiesta RS WRC zajel jedenáctý nejrychlejší čas.

„Motivace je veliká a rádi bychom výsledkově trochu vylítli nad svůj dosavadní letošní průměr. Dobré vzpomínky na loňskou Argentinu jsou pro celý tým dobrým motorem. Ve čtvrtek začínáme mými oblíbenými rychlostními zkouškami, kde se mi mi nulý rok jelo opravdu dobře. Dnešní program byl v mém podání bohužel trochu rozpačitý. Konec kvalifikace jsem dojížděl na defektu a na první odpolední krátké zkoušce jsem udělal pár drobných chyb, možná pramenících z nutnosti ještě donastavit auto. Věřím však, že během čtvrtečního dopoledne se nám podaří vše doladit,“ popisuje Prokop.

Co se skrývá za slovy Martina Prokopa, poodkrývá manažer Quirin Müller: „Přestože s výrobcem pneumatik Dmack máme výborné vztahy a spolupracovali jsme s nimi na vylepšení a vývoji, dosavadní průběh šampionátu a tlak od sponzorů na lepší výsledky nás nutí přestat laborovat a okamžitě reagovat. Od Argentiny se proto vracíme zpět k původnímu dodavateli pneumatik, ke značce Michelin. Bez možnosti testu, přenastavení auta nebo korekce jízdního stylu do toho Martin dnes skočil po hlavě a evidentně je ještě potřeba leccos doladit, ale jsem přesvědčen, že se během následujících tří soutěžních dní posuneme výrazně vzhůru výsledkovou listinou.“

Na čtvrteční etapu připravili organizátoři dva průjezdy dvěma rychlostními zkouškami v délce 27 a 52 km.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!