Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 5. 2013 13:36 − 2498× − 6

Sebastien Ogier má v Argentině volné ruce

V Argentině se očekává velký souboj dvou Sebastienů, i proto smí mladší z nich jet naplno.

Dvakrát se letos potkali na trati Sebastienové Loeb a Ogier a další dva souboje na Francouze ještě letos čekají. Zatím je skóre vyrovnané, každý z nich toho druhého jednou porazil a tak se s napětím očekává jejich vystoupení na Argentinské rally.

Sebastien Ogier by rád této příležitosti využil a protože jeho náskok v mistrovství světa činí skoro šedesát bodů, tak by chtěl Sebastiena Loeba i za cenu vyššího rizika porazit. To si plně uvědomuje i vedení týmu Volkswagen a dává svému jezdci volnost. "Porazit Loeba není pro tým prioritou," řekl šéf VW Motorsport Jost Capito. "Ale pro Sebastiena Ogiera to je důležité. Jenže Sebastien je dostatečně chytrý na to, aby jen tak nezahodil své šance v mistrovství světa jen proto, že bude bojovat s Loebem. Měl by být schopen tuto situaci zvládnout."

Vedení týmu je jasné, že se Sebastien Ogier bude chtít před svým krajanem ukázat. "Nebudu mu říkat, že má zpomalit. Seb sám rozhodne do jakého rizika půjde. Ví, že jede o titul pro sebe, ale i pro nás," dodal Jost Capito.

Komentářů celkem: 6
2. 5. 2013 15:511
0 0
no joooo, neuplynul ani týden a věci jsou jinak
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=22134&title=ogier-souboj-s-loebem-neni-priorita
tady si někdo kakinká do pusinky smajlík
2. 5. 2013 18:162
0 0
michno...bud neumis cist a nebo neumis myslet nad tim co je napsane... v obou clancich je ze porazit loeba neni priorita!!! ma volne ruce, ale priorita neni porazit loeba, ale privest co nejvice bodu...pro sebe a pro team. A to ze bude muset mozna porazit i loeba neznamena, ze je to priorita .) takze brzdi s temadle vyrazama...
abys to tak nemusel hledat tak: Volkswagen a dává svému jezdci volnost. "Porazit Loeba není pro tým prioritou," řekl šéf VW Motorsport Jost Capito.
2. 5. 2013 19:203
0 0
Má sice volné ruce, ale pokud bude mít možnost, tak se bude snažit porazit Loeba. Myslím že se Ogi rozhodne až druhý den. Má veliký bodový náskok, tak proč to nezkusit. smajlík
Tak jsem to pochopil já.
3. 5. 2013 08:494
0 0
meca: "Porazit Loeba není pro tým prioritou," řekl šéf VW Motorsport Jost Capito. "Ale pro Sebastiena Ogiera to je důležité.
3. 5. 2013 09:545
0 0
Hm, a je to pro něj tak důležité, že po RZ3 měl údajně prohlásit, že jeho zdržení se za havarujícím Sordem je taktika Citroenu. smajlík
3. 5. 2013 13:036
0 0
michna: vsak jede aby vyhral...to ze je to pro ogiera dulezite...to asi je, to ale nikdo nepopira. v minulem clanku rekl: "Na duel se Sebastienem se těším. Svedli jsme výborný souboj ve Švédsku a tady to bude opět všechno, jen ne snadné. Avšak moje pozornost bude především upřena na rivaly ze šampionátu,"
a to ze jede tak jak ogier jede to znamena ze vede...a ma to pod kontrolou a nejde za hranu aby to rozmetl...tak preci loeba nebude poustet. Je mi jasne ze, z toho ma OGI nesmirnou radost, ze to LOEBOVI dava sezrat, ze umi a umel i driv...to zas nejsem najivni, ale jak capito rekl...ma volne ruce, jed jak umis...tady je videt jakou dava Capito do Ogiho duveru, zadny reci radeji brzdi aby jsi privezl body. Jed jak chces ale zbytecne to nerozbi, vsak ty vis nejlip co mas delat .) ve sve podstate...a to se mi libi. A taky mi je jasne, ze tim vyroste credit samotneho VW. OGI dokaze porazit nasim autem Loeba s Citroenem...

Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!