Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 5. 2013 22:08 − 2463× − 5

Loeb s pohodlným náskokem v čele

V pátek pokračovala druhou etapou Argentinská rally a ta přinesla změny na čele soutěže, když se změnilo příjmení vedoucího Sebastiena.

V dnešních pěti měřených testech bylo na posádky připraveno ještě o 2 kilometry více než včera, když etapa celkem čítala 165 ostrých km. Opět se vše podstatné dělo na dvou úsecích s délkou ke 40 kilometrům, které se jely na dva průjezdy. Tyto doplnila na finální počet pěti zkoušek ve druhé etapě závěrečná krátká speciálka. Ze špičky vyrazili do dalších bojů všichni, v rámci Rally2 se vrátil i Ostberg, jenž včera poškodil zavěření.

Již první sekce páteční etapy přinesla nejpodstatnější změnu, když Ogier šel na RZ7 mimo trať a ztratil kolem 40 sekund, což poslalo do čela soutěže Loeba. Ze ztráty pilota Volkswagenu profitoval i Hirvonen, jenž se posunul na druhé místo. Ogier byl tedy třetí před svým týmovým kolegou Latvalou a se ztrátou přes minutu na Fina uzavíral elitní pětici Novikov. Svou porci smůly si zřemě do dna ještě nevybral Sordo, když motor jeho Citroenu DS3 WRC šel jen na tři válce, což jej stálo další časovou ztrátu k té, co nabral už včera.

Druhá sekce přinesla hned v RZ8 postup Ogiera na druhé místo, avšak hned na následující zkoušce jej postihl defekt, který jej stál další čas a na Loeba před závěrečnou speciálkou ztrácel 40 sekund. RZ9 znamenala pro změnu defekt Hirvonena, ten jej však stál mnohem více času než Ogiera a propad až na 6. místo. Před speciálkou bylo pořadí tedy následující. Na čele jede s 40 sekundami náskoku na Ogiera Loeb, třetí místo patří Novikovovi, který však ztrácí dvě minuty na pomalejšího z Francouzů. Třináct sekund na Rusem je Latvala a páté místo hájí Neuville.

Se třema minutama ztráty na Belgičana je na šesté příčce Hirvonen, minutu za ním následuje Mikkelsen. Na osmém místě se dnes zastavil Ostbergův postup pořadím, kdy jedním z těch, které předstihl byl i Prokop na místě devátém. Nejrychlejší desítku uzavírá Sordo. Ve WRC2 zužitkovává Al-Kuwari technnologický náskok Fiesty RRC, když před svými konkurenty vede o propastných deset minut. Druhý je Fuch a třetí domácí Ligato.

Poslední zkouška dne přinesla pouze očekávanou změnu, když se Mikkelsen kvůli využití pravidla Rally2 propadl v TOP10 na 9. místo. Jinak se pořadí nijak nezměnilo.

Rally Argentina po RZ10
1.Sebastien LoebCitroen DS3 WRC3:32:15,9
2.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC+39,8
3.Jevgenij NovikovFord Fiesta RS WRC+2:43,3
4.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC+2:51,5
5.Thierry NeuvilleFord Fiesta RS WRC+3:32,5
6.Mikko HirvonenCitroen DS3 WRC+6:43,3
7.Mads OstbergFord Fiesta RS WRC+10:40,6
8.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+12:13,9
9.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+12:44,1
10.Dani SordoCitroen DS3 WRC+13:04,1

Kompletní výsledky Argentinské rally naleznete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 5
4. 5. 2013 08:46
0 0
Je tam chybka Sordo je desátý a Mikkelsen je na devátém místě, ovšem chápu v jakou to bylo psáno hodinu, takže to beru.. Ale ještě to bude trochu zajímavé, Novikov vs Latvala ( podle mě Novikov bez boje přepustí to třetí másto, ale díky tipovačce bych se vůbec nezlobil, kdyby to zustalo tak jak je to teď ), ale nejvíc jsem zvědavej na Martina, jestli před sebe pustí Mikeše se Sordem, doufám, že ne, ale realita bude asi trochu jinačí smajlík No uvidíme odpoledne nám odpoví smajlíksmajlík
4. 5. 2013 09:07
0 0
dík za opravu, abych řekl pravdu, když jsem nahazoval tabulku tak jsem nepočítal časy Mikkelsena po SuperRally a nečekal, že i přes dvě neabsolvované zkoušky zůstane nadále v TOP10
4. 5. 2013 09:49
0 0
No tak se jasně ukazuje že autem to nebude co Miko?smajlík
4. 5. 2013 10:10
0 0
Loeb je mazák smajlíksmajlík. Ještě to není zcela tak jednoznačné, závěr si bude muset vybojovat. Ogi zatáhne!smajlík
4. 5. 2013 12:03
0 0
Ric Cz:Já teda nevím,ale píše se,že jel na defektu.Osobně si myslím,že autem to až tak nebude,ale tenhle tvůj komentář mi přijde zcela mimo.
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!