Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 5. 2013 19:55 − 2545× − 0

Pořád je to dobrý výsledek, hodnotí Ogier

Ačkoliv korunní princ MS Sebastien II. dokončil až za Loebem, získal i tak slušný bodový příděl a celkově hodontí Argentnskou rally pozitivně.

Po první etapě se Sebastien Ogier nacházel v čele Argentinské rally, avšak jezdecká chyba jej srazila za Loebova záda a když se k tomu přidalo okolo dalších deseti sekund ztráty způsobené jízdou s defektem pneumatiky, musel rezignovat na boj o vítězství. Soutěž tedy dokončil na stříbrném postu, avšak i díky druhému místu na PowerStage si Ogier připsal dalších 20 bodů do šampionátu a na nejbližšího pronásledovatele, jenž absolvuje kompletní šampionát a kterým je Mikko Hirvonen má nyní náskok 65 bodů, a to je odjeto pouhých pět soutěží sezóny.

"Měli jsme skvělý start do soutěže, myslím si, že naše tempo bylo velmi dobré, ale bohužel k tomu aby jste porazili Seba potřebujete nejen dobré tempo, ale také jet bez výkyvů a nemít žádné problémy. O tomto víkendu jsme měli trochu moc problémů," potvrdil Ogier Loebova slova o tom, že pilotovi Pola R WRC trochu chyběla konzistentnost jeho jízdy. Jak už bylo mnohokrát vzpomínáno, vše rozhodla chyba v RZ7, kde Ogier nechal po chybě kolem 40 sekund.

Ogier se snažil hodnotit víkend pozitivně, avšak do jeho slov lehce prosáklo zklamání z pokračujících drobných problémů Pola R WRC: "Nejdůležitější věcí bylo dokončit soutěž s dobrým umístěním a nám se podařilo získat 20 bodů. Takže to je výhoda a zůstáváme nadále v čele. Ale samozřejmě jsme v cíli cítili trochu frustraci. Víme, že auto je stále velmi mladé a že pořád v těchto podmínkách trpí nějakými problémy," uzavřel Ogier hodnocení Argentinské rally a nyní se jeho pozornost upírá směrem k nadcházející soutěži v Řecku, která bývá považována za jednu z nejnáročnějších rally, co se týká výdrže a odolnosti aut. "Teď je pro mě čas na pohled směrem k budoucnosti. Před další rally v Řecku máme naplánován test. Uděláme další vylepšení Pola, aby jsme za čtyři týdny mohli opět bojovat o vítězství," zůstává pozitivně naladěn Ogier.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!