6. 5. 2013 11:57 − 2828× − 0

Kurdějov se vrací na mapu Agrotec Petronas Syntium rally

České soutěžní týmy si dají na jihu Moravy „dostaveníčko“ ve dnech 21. – 22. června 2013.

Termín AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče se rychle blíží. České soutěžní týmy si dají na jihu Moravy „dostaveníčko“ ve dnech 21. – 22. června 2013. Soutěž se pojede jako čtvrtý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky a sobotní etapu absolvují účastníci Poháru ČR.

Jak už jsme popsali v úvodní tiskové zprávě, letošní formát AGROTEC PETRONAS Syntium rally nadále staví na tradiční kompaktnosti jihomoravského závodu. Pořadatele letos překvapivě mnohem déle než v minulosti potrápil sníh a nepříznivé počasí, ale nyní už přípravy směřují k bezproblémovému průběhu soutěže.

„Trať už má delší dobu finální podobu, nyní pracujeme na vychytání problémových pasáží, vytyčení nejoptimálnějších diváckých zón a postupně se zaměříme i na opravy nezpevněných úseků, které jsou kolem Hustopečí už tradicí. Soutěž byla posvěcena zástupcem AJR, dotváří se bezpečnostní plán a připravuje jeho schválení bezpečnostním delegátem,“ popisuje současný stav ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Hustopečská rally odstartuje v pátek v 18:30 hodin z náměstí v Hustopečích. Po roční pauze, způsobené opravou vozovky, čeká na posádky už v průběhu úvodní etapy návrat do obce Kurdějov. Ta je mezi posádkami charakterizována průjezdy přes dva úzké mostky a právě v těchto místech vylomil kolo u svého peugeotu Pavel Valoušek v roce 2011.

„Podoba kurdějovského testu dozná změn krátce po startu, kdy posádky čeká asi dvoukilometrový nový úsek, průjezd Kurdějovem naopak nedozná zásadních změn a v obci se posádky budou vypořádávat kromě průjezdu zrádných mostků i s tradičními zpomalovacími retardéry. Druhý průjezd pak čeká na soutěžácký konvoj už za tmy,“ odkrývá „karty“ Kouřil.

Na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz lze najít v sekci „Soutěžící“ elektronickou přihlášku. Datum uzávěrky je o půlnoci 10. června. Pořadatelé AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče opět nabízí vybraným posádkám redukované startovné. Jde o dvojice přihlášené do MMČR s klubovou licencí nebo licencí jezdce přítomného v soutěžním voze, ještě méně zaplatí účastníci s vozy tříd 7, 8, 9, 10, včetně posádek Dámského poháru.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!