Rallye Posázaví startuje již za tři týdny

V současné době evidujeme a přijímáme přihlášky jezdců. Uzávěrka pro příjem posádek je dvacátého května, tedy týden před akcí.

V současné době evidujeme a přijímáme přihlášky jezdců. Uzávěrka pro příjem posádek je dvacátého května, tedy týden před akcí.

Přípravy probíhají podle plánu a po menších změnách pro stavbu trati přineseme divákům průjezdy na rychlostních zkouškách Chlum – Skuhrov, Rouštany – Česká Bělá a Štoky – Lípa. Oblíbená RZ Pohled – Stříbrné Hory nebyla povolena z důvodu opravy mostu v obci Pohled.

Již dnes jsou připraveny poháry a ceny pro vítězné posádky. Nechybí ani obrovský pohár starosty Města Havlíčkova Brodu pro nejlepší smíšenou posádku.

16. ročník Rallye Posázaví – Memoriál Ing. Karla Švece je zařazen do Volného poháru ČR 2013 jako 2 bodovaný závod. Celkem se do VPČR 2013 započítává 7 soutěží. Vše vyvrcholí koncem roku a budou vyhlášeny a odměněny vítězné posádky Volného poháru ČR 2013. V letošním roce bude vyhlášení vítězů v KD Ostrov 22.11.2013 v Havlíčkově Brodě.

Kalendář soutěží 2013
RALLYE HOŘOVICE 13. Ročník – 10. – 11. Května
RALLYE POSÁZAVÍ 16. Ročník – 25. Května
RADOUŇSKÁ RALLYE 21.- 22. června
RALLYE ČESKÉ BUDĚJOVICE 20. Července
RALLYE HUMPOLEC 14. Září
RALLYE SVĚTLÁ 12. ročník 5. Října
RALLYE ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ 25. – 26. Října

A jak to vše bude probíhat:
V pátek 24. 5. čeká posádky prezence na letišti v Havlíčkově Brodě. Při prezenci jezdci obdrží startovní čísla, reklamní nápisy, šipkový itinerář, jízdní výkazy a další materiály. Díky zástupcům města Havlíčkova Brodu, majiteli Agrobazaru a zástupcům Aeroklubu bude kompletní zázemí pro soutěžní týmy na letišti. Zde proběhne i slavnostní start, servis, cíl a vyhlášení vítězů.

V letošním roce zavítají do Havlíčkova Brodu soutěžní týmy ze sousedních zemí a z celé naší vlasti. Seznamovací jízdy budou pouze v pátek na celé trati RZ nesmějí posádky překročit max. 50 km/hod. Posádky projdou technickou přejímkou pod dohledem technického komisaře Luboše Šimka a Martina Dusíka. Novinkou je zařazení třídy A5 s obsahem motoru nad 2000 ccm a hnanou pouze jednou nápravou.

Dochází i přísným nařízením pro jezdce při průjezdech RZ. Diváci budou sledovat průjezdy ještě s větším odstupem než byli zvyklí v předchozích letech. Pokud posádka zaznamená nebezpečný pohyb diváků je povinna vše nahlásit na stanovišti stop. Z tohoto důvodu přibyli i pravomoci vedoucích RZ. Dojde-li k nekázni diváků na trati, můžou vedoucí sami zastavit průjezdy RZ a zrušit zkoušku. Dříve měl tyto pravomoci pouze ředitel závodu.

V sobotu v 8,00 hodin startuje uzavírací vozidlo firmy Harbecar Petr Průša, za ním vyjíždějí na trať inspekční vozy a bezprostředně před prvním předjezdcem druhý uzavírací vůz Autoopravny Müller – Müller v barvách Auto Kelly. V 9,00 startuje z letiště první ostrý vůz, který odstartuje zástupce města Havlíčkova Brodu.

Celá trať včetně přejezdů je pro 16. ročník Rallye Posázaví pozměněna. Ze servisu odjíždějí jezdci na první rychlostní zkoušku Chlum – Skuhrov, která měří 7,8km. Divákům můžeme doporučit dvě známá místa a to prudké levé odbočení před obcí Chlum a průjezd okolo ostrůvku v obci Lučice.

Po přejezdu čeká na posádky druhá RZ Rouštany – Česká Bělá. Zkouška měří 5,4km. I zde máme vytipované divácké místo při technickém stoupání za Jilemníkem. Následuje přejezd přes Havlíčkův Brod.

Rychlostní zkouška Štoky – Lípa měří 11,9 km a již tradičně míří k prudkému odbočení v Okrouhličce. Toto místo je každoročně hojně navštěvované diváky, tak i vy přijměte pozvání na tuto rychlostní zkoušku. Průjezd obcí bude zpomalen retardérem. Na této krásné zkoušce může divák sledovat i průjezdy Studénkou, Suchou, Svatým křížem a Petrkovem. Snahou pořadatele je zpomalit soutěžící a tak před každou obcí čeká na jezdce zpomalení formou bariér z kuželů.

Posádky pokračují do Havlíčkova Brodu. Zde mají 30 minut na opravy a seřízení vozů. Mezi jednotlivými zkouškami musí vzniknout prostor pro otevření RZ pro místní občany. Po odjezdu ze servisu následuje tzv. seskupení. Pokud vozidlo odstoupí pro havárii nebo technickou poruchu vznikají mezery. Protože jezdci startují po minutě, seskupením se zaplňují tyto mezery, aby pro vás diváky pokračovali jezdci stále po minutě. Po průjezdu přes rampu čekají jezdce ještě dvě sekce (okruhy) tak jak je již absolvovali.

Dojezd je na letiště v Havlíčkově Brodě od 16,07 hodin. Jezdci budou mít za sebou 75,3 ostrých km z odjetých 243 km celkem. Za volantem stráví v první etapě 461 minut.

Pro soutěžní týmy a diváky je připraveno občerstvení přímo v servisní zóně.

Mediální partneři jsou: HBin televize, Deník Havlíčkobrodska, televize R1 JIH a Rely.cz

Údaje o trati a soutěži:
Délka tratě je 242,9km
9 RZ 75,3km
3 sekce
15 ČK (časová kontrola)

Soutěž je vypsána pro třídy:
A1 do 1400ccm
A2od 1400ccm do 1600ccm
A3 od 1600 ccm do 2000 ccm
A4 nad 2000 ccm
A5 nad 2000 ccm s hnanou jednou nápravou
H1 do 1400 ccm
H2 nad 1401 ccm
Historické automobily vyrobené do roku 1991.

Vyhodnoceno bude i absolutní pořadí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!