Josef Semerád si z Prešova odváží vítězství ve třídě 3

Josef Semerád se spolujezdcem Radovanem Moznerem jun. startovali uplynulý víkend při Rally Prešov.

Josef Semerád se spolujezdcem Radovanem Moznerem jun. a posádka Bedřich Habermann s kopilotem Róbertem Baranem startovali uplynulý víkend při Rally Prešov za slovenský tým Peva Racing, s vozy Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Semerád Rally.

Pepa s Radem se sešli již podruhé v jednom voze, aby hájili společně barvy týmu a stejně, jako vloni při startu v Košicích si nakonec odvezli vítězství ve třídě 3 a celkové šesté místo v absolutní klasifikaci.

Druhý jezdec týmu, Beřich Habermann se vrátil do rallysportu po dlouhých dvanácti letech a spolehlivým výkonem dokázal, že na tratě rychlostních zkoušek se vrací stále stejně šikovný Habermann jako dřív.

J.S. : "Již v tréninku bylo jasné, že tratě v Prešově jsou natolik rozbité, že nebude nouze o defekty, případně o poruchy spojené s odstoupením. Autům bylo nutno podřídit tempo a rozpis pokud možno vymyslet tak, aby bylo vždy jasné kudy to přes tyto roztřískané úseky jet. Samozřejmě, že ani my jsme se nevyhnuli nějakým chybičkám, ale naštěstí jsme nikdy neopustili trať a auto tak uchránili od větších škod. Po startu hned na první rz jsme udělali něco jako kontrolované hodiny, které neznamenaly větší zdržení , či poškození auta a tak jsme je nakonec brali jako zpestření a zároveň zdvižený prst. Ve druhé sekci třech rz prvního dne začala zlobit dvojka v převodovce a tak jsme ji večer měnili."

První den tedy končil Pepa s Radem na druhém místě ve třídě 3 a 7. pozici celkového pořadí.

Pro znalce českého rallysportu je jistě zajímavé, že při dvoudenní rally Slovenského mistrovství se počítá každý den jako jeden závod, takže den druhý byl vlastně začátek boje o nové body do Mistrovství Slovenské republiky v Rally.

J.S. "Druhý den již nebyl tak rozbitý, jelo se ve větším nasazení a také rozdíly nebyly na čele třídy 3 tak velké, jako předchozí den. My jsme se soustředili především na souboj s Mário Csentem, se kterým jsme se tahali o desetinky každou vložku až do chvíle, než „Super Mario“ poškodil v předposlední rz pravé zadní kolo svého Subaru. Rz 11 byla i pro nás důležitá, protože jsme zde stáhli náskok do té doby suverénního Tomáše Ondreje, který se na této rz ocitl v tech. problémech. Do poslední jsme tedy starovali se ztrátou jen pěti sekund na první místo. T. Ondrej však nakonec ještě v poslední vložce odstoupil, když prorazil olejový chladič."

Druhý den a tím i celý závod Rally Prešov třídy 3 se tedy nakonec stal kořistí posádky J.Semerád – R.Mozner jun., za nimi skončili Csente – Tešinský a třetí skončil druhý vůz týmu Peva Racing, posádka Habermann – Baran.

Cesta k úspěchu tedy nebyla jednoduchá a absolvování dvanácti rychlostních zkoušek ve dvou dnech dalo autům opravdu zabrat. Tým Peva Racing tedy odjíždí z Prešova nadmíru spokojen a všichni se těší na příští start v Topolčanech za necelý měsíc.

Komentářů celkem: 2
9. 5. 2013 13:431
0 0
Škoda, že Pepa nejezdí také tady u nás smajlík
9. 5. 2013 14:592
0 0
Jeden z mých nejrychlejších jezdců a na tratích mi moc chybí, ale chápu to, protože sponzor si rozhodně přeje být prezentován na Slovensku, tak se není co divit nestartování u nás. Ale jedna dvě výjimky by snad být mohly, ne?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!