15. 5. 2013 09:41 − 2625× − 1

Do Hustopečí po roce opět zavítá Pohár ČR

Součástí letošního ročníku Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče bude závod započítávaný do hodnocení Poháru ČR.

Součástí letošního ročníku AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče, která se uskuteční ve dnech 21. – 22. června 2013, bude závod započítávaný do hodnocení Poháru ČR. Jeho účastníci absolvují kompletní sobotní program závodu.

Na pohárové účastníky AGROTEC PETRONAS Syntium rally čeká osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích, celkem 113,98 km. O vítězi se rozhodne na testech Starovice, Šitbořice, Bořetice a Diváky. K seznamovacím jízdám jim bude vyhrazen pátek 21. června. Servisní zóna bude umístěna v areálu Agrotecu, v těsném sousedství ředitelství závodu.

V loňském ročníku hustopečské soutěže absolvovaly soutěžní posádky kompletní program závodu, mimo posledních dvou RZ. Tedy včetně páteční noční sekce. Letos jim to nebylo povoleno. I přesto bude počet získaných bodů v cíli soutěže, stejně jako loni, násoben koeficientem 1,5.

„Rozhodnutí a nemožnosti noční sekce pro PČR nás mrzí a stejná slova slyším i od účastníků Poháru, se kterými se setkávám na soutěžích. Pro každého soutěžáka je zážitkem jízda v noci, nasbírají se tam obrovské zkušenosti po stránce tvorby rozpisu a ukáže se souhra posádky. Navíc, dle jejich vyjádření, podstatná část z nich má k dispozici světelné rampy pro noční RZ. A raději by vynechali některé denní RZ. Tak proč jim to neumožnit…. Nechápu, ale respektuji,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Pořadatelé očekávají účast třiceti vozů, včetně současné pohárové špičky v čele se Šimurdou, Kašparem či Zedníkem.

Na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz lze najít v sekci „Soutěžící“ elektronickou přihlášku. Datum uzávěrky je o půlnoci 10. června.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Komentářů celkem: 1
16. 5. 2013 18:361 Upraveno 18:37
0 0
Naprosto souhlasím. Není nad atmosféru nočního servisu! Neumožnit noční etapu bylo špatné rozhodnutí. Vždyť se jezdí ve VP i RC. Proč by se neměla jet v poháru?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!