21. 5. 2013 15:19 − 2702× − 0

Právě vychází magazín Rally 4/2013

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Pozvánka Rallye Český Krumlov, Rally Krkonoše (mapa + harmonogram)

Rallye Šumava Klatovy – Návrat Václava Pecha na výsluní

Jan Jelínek – Fabia mně ihned padla do ruky

Zlínský jezdec Jan Jelínek vyměnil po deseti letech produkční mitsubishi za speciál Škoda Fabia Super 2000 a na Rally Šumava Klatovy obsadil se spolujezdcem Petrem Machů čtvrté místo absolutně.

Stanislav Fošum – Otec Rallye Český Krumlov

Jméno Stanislava Fošuma není mezi současnými rallyeovými fandy až tak známé. Českobudějovický rodák, který od dětství žije v Českém Krumlově, nikdy neslavil mistrovské tituly ani nevyrážel pro vavříny za hranice republiky.

Jindřiška Žáková – Ze školních lavic do sedačky spolujezdce

Rally Lužické hory – Premiéra Fiesty WRC a Kostkova suverenita

Tomáš Kostka na startu přelomové sezony

Tomáš Kostka minulý rok vlétl na naše tratě a i přesto, že většinu závodů neznal, nakonec vybojoval mistrovský titul v MČR ve sprintrally. Dravou jízdou a stylem "věnec, nebo kotrmelec" si brzy získal velké množství fanoušků okolo tratí. Nyní stojí před zlomovým rokem své kariéry…

22. Historic Rallye Vltava – Jensen zúročil loňské zkušenosti

Škoda 160 MTX

Když v roce 1983 skončila homologace legendární "stotřicítky", ocitli se naši špičkoví soutěžní jezdci bez konkurenceschopného vozu. K dispozici byla jen slabá Škoda 120 LS nebo ruské Lady. Agroteam Slušovice se pokusil vyřešit nemilou situaci radikálně. Objednal si v Metalexu stavbu prototypu Škoda Garde se zabudovaným motorem z Lady 1600. Bohužel se záhy ukázalo, že je to slepá ulička.

Karel Kašpárek – Povoláním jezdec Agroteamu

Po čtvrtstoletí se za volant soutěžního vozu vrátil zakládající jezdec Agroteamu Slušovice Karel Kašpárek. Dvojnásobný mistr republiky startoval na Rallye Praha Revivalu s prototypem Škody 160 RS MTX. Největší úspěchy ovšem sbíral se "zděděným" kupátkem po Valouškovi. V rozhovoru nám dvaašedesátiletý valašský jezdec prozradil zajímavé zážitky ze své soutěžní kariéry, která je téměř celá spojena s legendárními Slušovicemi.

Sata Rallye Acores – Kopecký vs. Kubica 2:0

40 let MS – 1982 – 1984 (4. díl)

Počátek osmdesátých let znamenal příchod nekompromisních speciálů legendární skupiny B, které postupně vytlačily dosavadní vozy skupiny 4. Revoluční projekt Audi Quattro s pohonem všech kol změnil scénu automobilových soutěží k nepoznání. Tým Audi Sport sbíral na šotolinových soutěžích jedno vítězství za druhým a mnoho nechybělo, aby Michéle Moutonová porazila všechny muže světa. Konkurenčním týmům trvalo pár let, než našly na německá quattra vlastní recept.

Rally Portugal + Argentina

Peugeot na Pikes Peaku

Fenomenální Sébastien Loeb našel novou výzvu. 30. června se pokusí vyhrát proslulý americký závod do vrchu Pikes Peak Hill Climb. K dispozici bude mít ultimativní speciál Peugeot 208 T16 PP o výkonu 875 koní. Loeb není prvním mistrem světa v rally, který se pokusí vyjet na vrchol proslulé hory nejrychleji. V seznamu vítězů už jsou zapsáni Röhrl, Vatanen, Blomqvist i Loebova krajanka Michéle Moutonová.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!