Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
22. 5. 2013 16:30 − 2686× − 6

Blíží se další souboj Sebů, tentokrát v Monaku

Jelikož v rally této dvojici pomalu dochází možnosti vzájemného soupeření, Ogier si odskočí na okruhy, aby se utkal s Loebem.

K dalšímu souboji mezi Sebastieny Loebem a Ogierem dojde již o tomto víkendu při Velké ceně Monaka, když se v rámci závodního víkendu Formule 1 bude konat další kolo Porsche Mobil 1 Supercupu. Této série se Loeb v rámci svého přechodu na okruhy účastnil již při úvodním závodu v Barceloně, Ogier bude za volantem 460 koňového Porsche 911 GT3 nováčkem. Monako tak zažije premiérový souboj, kdy se tito dva francouzští piloti postaví vedle sebe na startovní rošt závodního okruhu. Poprvé se na 3,3 kilometru dlouhém okruhu potkají již zítra při volném tréninku, který se koná od půl šesté, ten následuje páteční kvalifikace a závod v neděli od 9.45.

A jak se na svůj start na okruzích těší průběžně vedoucí jezdec MS v rally? "Bude to pro mě speciální zažít jednou Monako z mimosoutěžní perspektivy. Poprvé jsem v Porsche seděl před čtrnácti dny při testech v Hockenheimu," podělil se Ogier o informace a dodal: "Loňský vítěz Sean Edwards mi dal nějaké rady a v závěru jsem si vedl velmi dobře." A jak vidí měření sil se Sebastienem Loebem? "Samozřejmě budu koutkem oka pohlížet na Sebastiena Loeba. Touha být lepší je tu vždy, ale Seb má mnohem více zkušeností s okruhy. To budu mít na mysli a budu se snažit se užít si víkend a jako vždy předvést to nejlepší," uzavřel Sebastien Ogier.

Jak už zmínil i Ogier, Loeb má více zkušeností nejen s okruhy, kam se letos soustředí jeho hlavní pozornost, ale také i se samotným vozem Porsche, protože nejen, že startoval v Barceloně, tak se loni účastnil i francouzského Porsche Carrera cupu. "Závodit v tomto šampionátu je celkem výzva, výzva co je téměř nemožná. Pokaždé jsem si užíval mé starty v Porsche Carrera cupu ve Francii. Tohle je opravdové závodění. Každý má stejné auto a musí bojovat. A Porsche Supercup je ještě o úroveň výš," zhodnotil Loeb krátce šampionáty jichž se účastnil.

Komentářů celkem: 6
22. 5. 2013 19:54
0 0
Ogier: "...a v závěru jsem si vedl velmi dobře." smajlík no uvidíme
22. 5. 2013 20:50
0 0
Viděl jsem Ogiho na scirroco cupu a můžu říct, že si vedl moc dobře, až mazácky, a jel moc hezky, předjížděl a dělal show! I když nezvítězil, tak ostudou to nazvat nelze.
Holt Loeb si musí zvykat, že mladej mu bude pořád za prd.lí, jak klíště.smajlík
22. 5. 2013 21:08
0 0
Chcel by som tu napísať že mu to robí schválne ale podla mňa to robia promotéri a tým pádom si myslím že to má i zadarmo. Je to "tahák" a tam kde su oni dvaja tam je aj sledovanosť a to robí neskutočnú reklamu tomu ktorému seriálu. Keď si dobrý a známy tak to už jede samo.smajlík
22. 5. 2013 21:38
0 0
Nemohu si pomoct, ale Ogier mi v tomto připomíná jeden okamžik z filmu Senna. Tehda se šampion a guru tehdejší formule Prost vyjádřil k Sennově agresivnímu chování na trati a komentářům mimo ni asi takto - " nechce mne porazit, chce mě ponížit..." (nejsem přesný) a tak to asi funguje i mezi těmito dvěma - Loeb = legenda - Ogier = chci být lepší. Ogier tuší, že ikdyž vyhraje šampionát, bude mu v hlavě hlodat ta malá myška, která bude říkat - Jsi šampión, nejlepší z letos pravidelně startujících. Loeba si porazil tak napůl - Jen mi to tak příjde, a souboj na poli Porsche poháru mi to jen přibarvuje. Jinak to bude určitě zajímavé.
23. 5. 2013 08:56
0 0
Ogi si bude muset ještě několik let počkat, aby se mohl rovnat Loebovi. Evidentně ho to žere, ale to je tak vše, co může dělat.smajlík
Připadá mi to tak, jako by Loeb vyzval Waltera Röhrla, nebo někoho ještě staršího, k souboji kdo je lepší.
Jeden Sebastien šampiňón odchází, druhý přišel a zatím jen viděl,zbývá vítězit.
had
23. 5. 2013 21:01
0 0
Tak v kvalifikaci 1:O pro Ogiera
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!