22. 5. 2013 16:57 − 2909× − 0

Rompro Clio R3 Czech Trophy pokračuje v Českém Krumlově

Rallye Český Krumlov je v posledních sezonách tradičním závodem Rompro Clio R3 Czech Trophy a ani letošní rok nebude výjimkou.

Rallye Český Krumlov je v posledních sezonách tradičním závodem ROPRO Clio R3 Czech Trophy a ani letošní rok nebude výjimkou. Do klasifikace poháru vozů Renault Clio R3 se přihlásilo pět dvojic, včetně šumavských vítězů Josefa Petáka s Alenou Benešovou.

Josef Peták (st. č. 21) nasbíral na Šumavě i díky bonusovým bodům za jednotlivé etapy maximum pohárových bodů a na start Rallye Český Krumlov půjde s Alenou Benešovou v roli lídrů ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013. „Po Šumavě jsme repasovali motor, v týdnu jsme auto vyzkoušeli a věřím, že jsme dobře připraveni. Na testu jsme se zaměřili na hledání nastavení pro suchý asfalt, ale podle předpovědí bude zřejmě při závodě zase pršet. Vzhledem k průběhu Šumavy se případně na vodu těším, neboť clio v těchto podmínkách funguje výtečně. Český Krumlov mám jako většina startovního pole rád, patří k mým nejoblíbenějším závodům. Pořadatelům přeji, aby se jim závod povedl, jen jsem trochu rozčarován ze systému Evropského poháru, ale s tím zřejmě nic nenadělám,“ zmínil jedinou výtku Josef Peták.

Po startu na Šumavě a ve dvou sprintech půjde na start řádně „rozjetý“ Patrik Rujbr (st. č. 26). Jeho spolupráce s Petrou Řihákovou funguje na výbornou a to je znát i na výsledcích. Určitě není náhoda, že jim ve sprintrally patří druhá příčka v průběžném hodnocení dvoukolek.„Na Krumlově jsem loni startoval, ale s mitsubishi nás zradila převodovka. Tím pádem pro mě nebudou tratě úplně nové, jak tomu bylo na Šumavě. Při pohledu do startovky se opět schází ve dvoukolkách velká konkurence. Naším cílem bude hlavně dojet, maximálně bodovat ve dvoukolkách i v poháru a sbírat další zkušenosti. Přece jen clio neustále poznávám,“ přiznává Patrik Rujbr.

Jihočeskými matadory lze nazvat Jiřího Trojana s manželkou Evou (st. č. 24). Od roku 2002 ani jednou nechyběli na startu českokrumlovské soutěže. „Jezdíme za krumlovský tým, Rallye Český Krumlov máme samozřejmě rádi. Nabízí pěkné tratě. Osobně mě trochu zarazil harmonogram, neboť se jede poměrně dlouho do noci a start druhého dne bude docela brzy. Nevěřím, že by to nešlo udělat trochu lépe. Ale to je jediná výtka k pořadatelům. Auto prošlo po Šumavě kontrolou, motor je po repasi, stejně jako převodovka. Rádi bychom na závodě nasadili stejně jako konkurence pneumatiky Michelin, ale uvidíme, jaké vůbec bude panovat počasí. Voda mi úplně nevadí, ale přece jen bych raději preferoval suché tratě. S manželkou už nemáme přehnané ambice, závodění bereme jako relax a chceme se hlavně pěkně svézt. A o to se budeme snažit i v letošním ročníku,“ věří šestapadesátiletý pilot.

Zlínská dvojice Milan Kneifel – Jaroslav Blažek (st. č. 25) odstartuje do českokrumlovského závodu z průběžné páté příčky pohárové klasifikace. „V posledních ročnících se nám v Krumlově moc nedařilo. Loni jsme skončili po dvojitém defektu, předloňský výpadek raději nebudu ani komentovat. Rádi bychom navázali na druhou etapu Šumavy, ve které jsme zajeli celkový druhý čas. Krumlov vždy byl nevyzpytatelným závodem a podle předpovědi lze něco podobného očekávat i letos,“ říká před startem Milan Kneifel.

Ale ani další z pětice účastníků ROPRO Clio R3 Trophy není bez šancí na čelní příčky. David Štefan (st. č. 28) sice Krumlov loni vynechal, ale na jihočeské tratě se vydá už potřetí v kariéře. A bez zkušeností z krumlovských tratí není ani jeho nový navigátor Ondřej Vichtora. „Na Krumlov se s Ondrou moc těšíme, i když máme z tratí obrovský respekt. Musíme hlavně dobře napsat rozpis. Náš cíl je víceméně stejný, jako byl na Šumavě. Chceme jet hlavou, bez chyb, ovšem rádi bychom trochu přidali. Po zhlédnutí on-boardů víme, kde máme rezervy a ty bychom chtěli postupně začít ´odmazávat´. Počasí si člověk nevybere, na druhou stranu by mohlo být alespoň konstantní, aby byla jasná volba gum. Krumlov jsem na suchu zatím nezažil, tak bych se tomu letos vůbec nebránil,“ doufá David Štefan.

„Zase to dle předpovědí vypadá na deštivou soutěž, přesto věřím, že nebude nouze o zajímavé souboje. Jednotlivým posádkám chci popřát hodně sportovního štěstí a zdárné pokoření krumlovského závodu," uzavírá promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2013 Zdeněk Pekárek.

Průběžný stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (1/6):

1. Peták 69, 2. Rujbr 54, 3. Maxa 46, 4. J. Trojan 44, 5. Kneifel 40, 6. Kravec 28, 7. D. Štefan 8, 8. Tomek 6

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!