Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 5. 2013 18:18 − 2499× − 0

Kubica je spokojen s dosud předváděnou rychlostí

Stále ještě rally nováček Robert Kubica hodnotí největší změnu své dosavadní motoristické kariéry.

Polský ex-pilot Formule 1 Robert Kubica přiznal, že je potěšen svou rychlostí, s níž dokáže být na čele soutěží a kterou na letos dosud odjetých soutěžích předváděl. Co se týká všech tří startů v Mistrovství Evropy, tak pokaždé byl polský jezdec aspoň krátce na čele rally, avšak taktéž pokaždé jej dolů srazila buď jezdecká chyba či technické problémy. Podobný průběh měl i Kubicův první start v MS ve WRC2 na Portugalské rally, kde jej problémy taktéž srážely výsledkovou listinou dolů.

Zatím naposledy byl na první příčce na Korsické rally, kde jej však ze hry na konci prvního dne vyřadilo palivové čerpadlo. "S mým tempem jsem byl spokojený, vyhrál jsem nějaké rychlostní zkoušky a byl jsem ve všech třech soutěžích schopný bojovat na čele," otevřel své hodnocení dosud odjetých soutěží ME Kubica a pokračuje: "Přijet na tyto rally poprvé v životě a držet stejné tempo jako uchazeči o titul mi dává možnost odnést si z toho samá pozitiva. Nyní se budu soustředit na Mistrovství světa, které je mojí prioritou, ale samozřejmostí je start na Rajdu Polském a možná na ještě jedné další soutěži," doplnil Kubica k nejbližší budoucnosti.

Jako přípravu na nadcházející Rally Acropolis, která se jede příští víkend, testuje Kubica v tomto týdnu na šotolině. "Budu mít test a potom pojedu v pondělí do Řecka, takže není času nazbyt. Vím, že je to velmi specifická soutěž a musíte dávat dobrý pozor na auto. Avšak bude to zajímavá zkušenost, protože to bude moje poprvé na tak náročné šotolině a vím, že nemohu jít do velkého rizika, protože chci dokončit soutěž," doplnil Robert Kubica k nadcházející světové soutěži. Závěrem jenom dodejme, že vzhledem k tomu, že je Polákovou letošní prioritou WRC2, nebude již mnoho šancí vidět jej v ME a kromě domácího Polska by se mohl ukázat ještě na Rally Sanremo.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!