Ondřej Plšek - eWRC.cz
30. 5. 2013 20:58 − 2538× − 4

Kalendář MS 2014 má být schválen v červnu

Koncem příštího měsíce by měl být na zasedání Světové rady FIA schválen kalendář mistrovství světa v rally pro příští rok.

Ačkoliv je letošní sezóna mistrovství světa teprve ve své první polovině, tak příští ročník se již nezadržitelně blíží. Tím pádem je třeba schválit kalendář pro rok 2014. Ten byl představen na jednání rally komise FIA minulý týden v Ženevě, zatím se o něm ale ani nesmělo diskutovat, důvodem je dle autosport.com fakt, že někteří pořadatelé dosud nemají ještě podepsanou smlouvu s promotérem mistrovství světa.

Nyní se tak bude faxem hlasovat o skutečnosti, zda má být tento návrh předložen ke schválení zasedání Světové rady FIA 28. června. Dle informací se má jednat o jediné rozhodnutí Světové rady, které se bude týkat mistrovství světa. Do příštího ročníku MS by se mohly dostat dva nové podniky. Jedná se o mnohokráte zmiňovanou Brazílii a Čínu, obě země ještě letos uspořádají kandidátské soutěže. Počítá se s tím, že jedna či dokonce obě soutěže by v roce 2014 mohly být součástí kalendáře mistrovství světa v rally.

Komentářů celkem: 4
31. 5. 2013 08:03
0 0
hmm...99% šotoliny někde v tramtárii...Jako příznivce asfaltu a sněhu opět ostrouhám. A to jsem si myslel, že po Loebovi už se zase začne objevovat trochu vyrovnaný kalendář.
31. 5. 2013 08:36 Upraveno 08:37
0 0
Nebeč, jen si zbytečně krátíš život...smajlík. Ber to tak, že Evropa je pro výrobce zatím mrtvá. PSA, VW i Fordi mají v těchto tramtáriích svoje fabriky...(stejně podezřívám, že v Mechico Ogimu tu slavnou bránu zavřel nějaký místní, co zrovna přišel o prémie-když fauví fabrika byla "na dohled"...). No a Hyundai už také myslí politicky-kua politicky...... vlastně globálně... smajlík No a až to strčej k šejkům, tak se dočkáš možná i toho sněhu.... jen to bude trochu z ruky... No ale tak co, ne? smajlík
31. 5. 2013 09:37
0 0
Asfaltu se teď jezdí zbytečně moc, stačil by jeden za rok.
31. 5. 2013 14:23 Upraveno 14:25
0 0
Berte to tak, že jedinej pořádnej šampionát s kvalitním kalednářem bude ERC.smajlík A až bude na světě těch cca 5 značek ve třídě R5, tak to bude i mnohem atraktivnější pro diváka a téměř takový malý evropský WRC.smajlík Vždyť skoro všechny vyřazený velerally ze zlatý éry WRC jsou dneska v ERC a možná to bude ještě lepší.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!