Pirelli Pohár - eWRC.cz
30. 5. 2013 20:52 − 2794× − 0

Rallye Český Krumlov pneumatikám Pirelli svědčila

Při Rallye Český Krumlov se opět závodilo i v rámci poháru Pirelli a jezdci na pneumatikách tohoto výrobce byli rozhodně vidět.

Pohár Pirelli 2013 má za sebou druhý závod v rámci Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kterým byla jihočeská Rallye Český Krumlov. Ta o uplynulém víkendu odstartovala v Českých Budějovicích a účastníci se museli poprat s nástrahami celkem čtrnácti měřených úseků. Jak už se letos pomalu stává tradicí, tak počasí opět nenechalo jezdcům možnost užít si suchých tratí a jednotných podmínek, a tak se opět roztočila pneumatiková ruleta. Pneumatiky Pirelli jsme tak mohli vidět jak v suché, tak v mokré variantě a jezdci na nich dosáhli velmi dobrých výsledků.

Už podruhé byla absolutně nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli posádka Subaru Czech Duck Racing teamu, kterou tvoří Vojtěch Štajf a František Rajnoha. Jejich Subaru Impreza projelo cílovou rampou v českokrumlovské Jelení zahradě na šestém místě absolutního pořadí a jako nejrychlejší produkční vůz. Štajf se tak dostal do čela klasifikace Poháru Pirelli s dvaceti body. V kategorii 3 skončili na druhém místě Marcel Tuček s Petrem Dufkem s Mitsubishi Lancer EVO IX, kteří za sebou nechali Tomáše Růžičku a Jaroslava Nováka se Subaru Impreza.

Třída 5 se stala kořistí Egona Smékala s Monikou Hýbnerovou, kteří s Citroënem DS3 R3T zvítězili i v Citroën Racing Trophy a současně získali druhé místo v Evropském poháru. Za Rallye Český Krumlov si na své konto připsali v poháru také deset bodů a dělí se tak o průběžné vedení se Štajfem. Se stejným vozem za nimi v Poháru Pirelli skončili Petr Chodura a Karel Žáček. Ve třídě sedm byli v poháru nejrychlejší Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem se Škodou Felicia KIT car a ve třídě 9 do cíle na pneumatikách Pirelli dojela jediná posádka a tou byli Daniel Vladyka s Pavlem Šivicem s Hondou.

Další rally, kde se budou rozdělovat body do Poháru Pirelli v rámci MMČR bude červnová Rally Hustopeče. Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!