Michal Moc - eWRC.cz
11. 3. 2004 00:00 − 2364× − 0

Honza a Filip z Oberlandu – 1

Česká posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek má za sebou na německé Rallye Oberland první část seznamovacích jízd a shakedown. A již tradičně Vám na eWRC.CZ přinášíme nejaktuálnější informace.

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký a Filip Schovánek si jako přípravu na druhý podnik Mistrovství České republiky Mogul Šumava Rallye vybrala, místo krátkého rallysprintu v Okříškách, německou Rallye Oberland, která se pojede jako první podnik místního šampionátu. Na mladou dvojici s vozem Škoda Fabia WRC čeká sedmnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 170 kilometrů. První etapa startuje v pátek krátce před pátou hodinou a cíl je naplánován na sobotu v 17:25.

S Honzou a Filipem jsme se tradičně připravili sérii on-line vstupů, takže se čtenáři eWRC mohou těšit na aktuální informace z průběhu celé rally.

Poprvé se nám ozval spolujezdec Filip Schovánek již včera, když v SMS zprávě informoval o stavu místních komunikací. Mimo hlavní tahy ležela na všech ostatních silnicích 5 – 10 cm vrstva sněhu a počasí bylo polojasné.


Foto: Petr Frýba

Dnes jsme se s Honzou a Filipem spojili po 21:00 hodině a získali jsme informace o průběhu první části seznamovacích jízd a také ze shakedownu:

Honza Kopecký: „Povrch tratě by se dal přirovnat k Monte Carlu. V tuto chvíli jsou v podstatě všechny RZ na suché gumy, ale místy jsou úseky pokryté sněhem. Někde je to souvislá vrstva, ale většinou je to již rozježděné a své dnes vykonalo i sluníčko. Práce našich špionů bude velice důležitá a věříme, že nám pomohou smazat výhodu Kahleho, který místí tratě velmi dobře zná.“

Filip Schovánek si pochvaloval profil tratí: „Erzety jsou zde dost obtížné a velmi se nám líbí. Ačkoliv jsou zkoušky celkem krátké, hodně se od sebe svou charakteristikou liší. Některé jsou rychlé na širších cestách a následující se jede po úzkých cestičkách s velikým převýšením z vrácáku do vracáku. Těšíme se i na okruhovou zkoušku, která je velmi rychlá a je na ní nejvíce sněhu.“


Foto: Petr Frýba

Po absolvování první části seznamovacích jízd se posádka soustředila na podvečerní shakedown. Bohužel vybraná trať nebyla příliš vhodná pro jakékoliv dodatečného nastavení vozu, takže ji Jan Kopecký s Filipem Schovánkem projeli pouze třikrát. „Auto máme dobře nastavené již z testování z České republiky. Pouze jsme ještě jednou vyzkoušeli všechny systémy. Mohu říci, že Fabia WRC funguje výborně, neměli jsme nejmenší problémy,“ komentoval Honza Kopecký.

Zítra čeká Honzu s Filipem ještě druhá část seznamovacích jízd a technická přejímka. Po ní, kolem 12:00 hodiny, se s námi posádka znovu spojí, abychom se dozvěděli aktuální novinky těsně před startem samotné soutěže.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!