Růža se v Českém Krumlově probojoval do top 15

Po havárii na Rally Šumava a rozcvičce na Kopné čekala na dvojici Růžička – Novák náročná jihočeská soutěž s centrem v České Krumlově.

Třetím letošním počinem Tomáše Růžičky byla právě odjetá Rally Český Krumlov. Po havárii na Rally Šumava a rozcvičce na Kopné čekala na již sehranou dvojici Růžička – Novák náročná jihočeská soutěž s centrem v České Krumlově, respektive v Českých Budějovicích. „Na tuto rally se hrozně moc těšíme. Věříme, že si spravíme chuť po nedokončené Šumavě. Zdejší rychlostky jsou opravdu krásné a jedny z nejnáročnějších u nás vůbec,“ řekl před startem Tomáš Růžička.

A jak už to tak letos bývá, ani jihočeská soutěž nezůstala, co se deště na rally týče, nic dlužna, a tak už si na mokro snad ani nikdo stěžovat nemohl. Začalo se však ještě relativně za sucha superspeciálkou v Českých Budějovicích, která zlínskému pilotovi vyšla na jedničku a Subaru čtrnácté evoluce se po ní vyjímalo na pěkné 13. pozici.

Pak ale následovala trojice velmi náročných tradičních krumlovských testů Slavkov, Přídolí a Ján, která se jela dvakrát. Hned na prvním klasickém úseku ale Tomáš Růžička s Jardou Novákem na sedadle spolujezdce vinou špatného obutí lehce ztratili a propadli se na 22. příčku. S tím se samozřejmě spokojit nemohli, a tak na konci etapy subaru s devatenáctkou na dveřích vystoupalo už na příčku sedmnáctou. „Mysleli jsme si, že bude pršet už od začátku, ale to se nestalo. Obuli jsme tedy slick, což na speciálce v Českých Budějovicích byla dobrá volba. Pak se ale spustil déšť a na našem obutí se jet nedalo, takže jsme se v celku hodně trápili. Po servisu jsme obuli mokré, ale přeci jen už mi chyběla ta pravá jistota. Navíc po trati jsem viděl celkem hodně rozházených aut, což člověku taky moc nepřidá. Ale pátek jsme nakonec tak nějak zvládli a sedmnáctá pozice nebyla špatná,“ řekl k první mu dni dlouhé soutěže Tomáš Růžička.

Druhá etapa zavedla účastníky na neméně tradiční úseky Kohout, Malonty a Lipno, které se opět jely dvakrát a mezi ně byla vklíněna ještě znovu superspeciálka na českobudějovickém výstavišti. Tomáš Růžička přeci jen alespoň trochu získával na jistotě, což se projevovalo i zlepšujícími se výkony na jednotlivých rychlostních zkouškách. Dosahované časy se až na jednu výjimku vždy vešly do TOP 15 a dvojice Růžička – Novák nakonec soutěž na patnácté pozici v absolutním pořadí i zakončila. Mezi produkčními vozy, to znamená ve skupině 3, jim pak patřila pátá příčka. „V sobotu jsem se snažil opět malinko zrychlit a najít hlavně onu jistotu, která mi v pátek tolik chyběla. Bohužel se mi to nedařilo úplně podle mých představ, ale přesto jsem s 15. místem v cíli relativně spokojený. Auto fungovalo suprově, takže moc děkuji JT Rally Teamu za pečlivou přípravu a vůbec velký dík patří všem členům JTRT,“ uzavírá hodnocení českokrumlovské soutěže jezdec Scarmenor Rally Teamu a s výhledem dopředu pokračuje: „Teď nás čeká Rally Hustopeče, tak uvidíme, jak se nám bude dařit tam. Každopádně už teď se těšíme!“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!