Radouňská Rallye klepe na dveře

I když doba rally soutěžím nepřeje, v okolí Okrouhlé Radouně běží přípravy na třetí podnik Volného Poháru podle plánu.

I když doba rally soutěžím nepřeje, v okolí Okrouhlé Radouně běží přípravy na třetí podnik Volného Poháru podle plánu. Radouňská Rallye tak nabídne své obvyklé menu.

Noční rychlostní zkoušky, hezké tratě a vysoká pořadatelská úroveň, to jsou tradiční devizy Radouňské Rallye a na nich se ani pro letošek nic nemění. Jen jízdu ve světle přídavných světlometů si účastníci Volného poháru letos užijí neobvykle již podruhé – v přechozích letech byla Radouň jedinou dvoudenní soutěží v seriálu, letos byla noční sekce zařazena již v Hořovicích. Stejné zůstává i umístění servisní zóny v motokrosovém areálu, kde bude připraveno zázemí pro jezdce i jejich doprovod.

Schéma trati vychází z prověřeného modelu a víceméně odpovídá minulému ročníku. Čtyři rychlostní zkoušky v pátek večer a osm dalších v sobotu, to vše rozděleno do celkem pěti sekcí dá dohromady 115 ostrých kilometrů, které spojí 310 kilometrů přejezdů. Významné změny se dočkala RZ Bílá, kam byla zhruba v její polovině přidána technická pasáž s velice ostrým vracákem.

Trať je připravena s propustností pro rovnou stovku soutěžních vozidel. A právě posádky jsou to, co zatím radouňským pořadatelům chybí. Necelé tři týdny před startem je zatím registrováno jen 27 přihlášek. Termín uzávěrky přihlášek je stanoven na neděli 9. června a k tomu se váže i druhé významné datum – kdo stihne zaplatit startovné do středy 12. června, zaplatí o tisíc korun méně.

"Vzhledem ke smolnému loňskému roku v rallye a mediální masáži se nám nepodařily určité změny v rychlostních zkouškách, které jsme zamýšleli a tak jedinou změnou oproti loňskému ročníku bude upravená RZ Bílá. Samozřejmě velký důraz budeme klást na bezpečnost. Jinak vše běží podle plánu a na 200 pořadatelů se těší na souboje závodních speciálů. Doufám, že vše proběhne bez komplikací a všichni si to užijem," říká nový ředitel soutěže Roman Hrubý.

"Velké poděkování také platí obcí, které nám povolily průjezd a hasičským organizacím za přislíbenou pomoc s organizací," dodává Petr Michálek, ředitel Volného Poháru.

Komentářů celkem: 6
3. 6. 2013 15:121
0 0
Ten podnadpis na hlavní stránce docela překvapil. smajlík I když se k tomu počasí skoro hodí, kdo ví co ještě můžem čekat..
3. 6. 2013 15:592
0 0
šotku, zalez... smajlík
3. 6. 2013 18:353
0 0
Radounska nema chybu, moc se tam tesime.smajlík
3. 6. 2013 20:064
0 0
Mrzí mě, že se letos nezúčastnímesmajlík Držíme všem palce smajlíksmajlík
3. 6. 2013 22:595
0 0
jediná rallye u který mě opravdu mrzí, že se na ni letos nedostanu
5. 6. 2013 17:456
0 0
Hezké, ale malinko mi v tom textu chybí info o tom, kdy se to koná? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!