4. 6. 2013 07:20 − 2736× − 4

Počasí míchá kartami

Jak již všichni z televizních zpráv víte, Podkrkonoší postihly záplavy. Tyto mimořádné události zasáhnou také do konečné podoby Rally Krkonoše.

Jak již všichni z televizních zpráv víte, Podkrkonoší postihly lokální záplavy. Tyto mimořádné události zasáhnou také do konečné podoby Rally Krkonoše.

Jednou z nejvíce postižených oblastí je obec Arnultovice, přes kterou vede přejezd z nejkratší rychlostní zkoušky soutěže nazvané Prosečné. Trať zkoušky je na dvou místech mírně podemletá, za ní pak nyní probíhají intenzivní úklidové práce.

Během dne se objevily různé způsoby, jakými se k dané situaci postavit. Ve hře bylo přesunutí soutěže na jiný termín, uskutečnění její části nebo odjetí podniku v původně plánovaném rozsahu. Rozhodování nebylo jednoduché a hrálo při něm roli mnoho faktorů. V současné chvíli se jako nejpravděpodobnější jeví varianta odjetí tří rychlostních zkoušek, kterou podporuje také AJR. V tomto případě by zřejmě došlo také k drobné změně v časovém harmonogramu. Definitivní rozhodnutí padne ve středu po operativně svolané schůzi vedoucích činovníků RZ a celého zbytku organizačního výboru.

Zároveň s finální podobou trati Rally Krkonoše hledají pořadatelé nejvhodnější formu, jakou pomoci postiženým lidem z Rudníka a Arnultovic. Zapojit do pomoci se chtějí také samotní jezdci. Asociace jezdců přišla s návrhem na uspořádání finanční sbírky, někteří závodníci by rádi v neděli po soutěži pomohli s úklidem.

Doufáme, že varianta podporovaná Asociací jezdců rally se setká s pochopením, a že Rally Krkonoše alespoň částečně přispěje na dobrou věc.

Komentářů celkem: 4
4. 6. 2013 10:08
0 0
Raději bych to zrušil, nebo přesunul. Lidé v oblasti nebudou mít na rally náladu, když si budou odklízet bláto ze svých domovů. Nmluvím o zanepráznění hasičů a dalších záchranných složek. Je to mrzuté, ale jsem pro zrušení a nebo přesunutí na jiný termín (na podzim).
4. 6. 2013 10:52
0 0
Má to dva pohledy. Díky té rally, která pokud nebude na obtíž a nebude lidem brát pomocníky (hasiči), tak to do postiženého kraje přinese peníze (jídlo pro týmy, ubytování) a třeba rozptýlení. Nevím, má to dva pohledy, tohle je ten druhý.
4. 6. 2013 10:57
0 0
WRCko, máš asi recht, ale obávám se, že na Tebou popisované přínosy je ještě moc brzo takhle v (snad) opadající povodni. Když někdo z postižených nebude moct zaplavenou/odplavenou silnici objet, protože na objízdné trase zrovna vede RZ, tak ho asi moc neuklidní, že si někdo v místním konzumu koupí buřta...
4. 6. 2013 17:52
0 0
Inu, nejsem si jist, jestli v době, kdy jsou všichni místní smutní a sčítají ztráty, je úplně etické jít se tam bavit závoděním. Nehledě na uzavírky - lidé potřebují co nejdříve vyvážet a likvidovat mokré věci, dávat vše do pořádku. Kdy jindy, než o víkendu na tom mohou začít pořádně pracovat? To nejsou oblasti, kde si v práci můžete dupnout a vzít volno. Osobně bych se přikláněl o odkladu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!