4. 6. 2013 11:07 − 2601× − 0

Sbírka na pomoc postiženým povodněmi ve spolupráci AJR

Asociace jezdců rally se rozhodla, že iniciuje ve spolupráci s pořadateli Rally Krkonoše sbírku na pomoc postiženým povodněmi.

Jak všichni víte, poslední dny sužují Českou republiku rozsáhlé a ničivé povodně, které zasáhly životy mnoha spoluobčanů. Severní část republiky nezůstala nedotčena a i na Krkonošsku se rozvodnily řeky nebo místní toky. To mimo jiné způsobilo komplikace a škody mnoha lidem také v okolí Vrchlabí nebo Trutnova. V kraji, kde se odjelo již šest ročníků Rally Krkonoše. A letos se má jet sedmý.

Asociace jezdců rally se rozhodla, že iniciuje ve spolupráci s pořadateli Rally Krkonoše sbírku na pomoc postiženým povodněmi. Rally Krkonoše po dlouhá léta nabízela závodníkům krásné prostředí, nadšené fanoušky, kvalitní pořadatelský servis a Asociace jezdců rally by chtěla na oplátku pomoci místním obyvatelům v jejich těžkých chvílích. Oplatit jejich nadšení pro rally solidárností od závodníků a rally týmů.

Finanční sbírka bude probíhat během prezentace posádek a vydání itineráře (administrativní přejímky) a tímto by AJR chtěla požádat všechny posádky o přispění libovolné částky na pomoc postiženým. Samozřejmě bychom rádi vybrali co možná nejvíce, avšak darovaná částka je dobrovolná.

Prvním darem do sbírky bude od Asociace jezdců rally, která vloží 5000 Kč.

Předseda Pavel Kohout k tomu dodává: "Když věnuje každá posádka třeba tisíc korun, může z toho být na konci velice zajímavá částka, která nebude jen symbolická. Jezdci tak mohou ukázat, že jim není osud záplavami postižených lidí lhostejný. Mezi námi je jistě spousta lidí, kteří někdy záplavy zažili na vlastní kůži. Pokud se sbírka vydaří, pomůže to místním více, než kdybychom závod nejeli. Závod by se samozřejmě měl jet pouze v případě, že již bude po povodních a nebude hrozit riziko. Bylo by dost nešťastné využívat místní záchranné složky na závody, ve chvíli kdy by měli pomáhat jinde. O přesné situaci v regionu ví však pouze pořadatel a ten musí posoudit, jestli je nebo není vhodné závod uspořádat."

Vybrané peníze budou ve spolupráci s pořadateli Rally Krkonoše předány obci nebo obcím dle nutnosti pomoci. O rozdělení a využití pomoci bude AJR dále informovat.

Společně můžeme pomoci, děkujeme vám!

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!