Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 6. 2013 21:27 − 2658× − 3

Sýkora opět ve Fabii S2000 a nyní vítězně

Čtvrtý sprint letošní sezóny zná posádky – Rally Krkonoše dokázal vyhrát Jan Sýkora, který podruhé v kariéře startoval se Škodou Fabií S2000.

Účastníci TimeSeal MČR Sprintrally 2013 se v okolí Trutnova sešli k dalšímu letošnímu podniku svého šampionátu – Rally Krkonoše. Do harmonogramu soutěže zasáhly povodně, protože pořadatelé museli vyřadit RZ3/7, která byla nejblíže oblastem zasaženým vodou, ostatní zkoušky však již proběhly beze změn. Rally tak byla kratší o nějakých 11 kilometrů, které dělaly dva průjezdy zrušenou zkouškou a celková kilometráž soutěže byla 57 ostrých km. Co se týkalo odstartovaných posádek, i sem lehce promluvily povodně, neboť někteří svůj start odvolali a na startovní rampě by jsme je hledali marně. To se však příliš netýkalo absolutní špičky, kde nechyběl nikdo z těch, co by měli jet o vítězství.

Do soutěže vstupoval v pozici lídra průběžného pořadí Jakeš, za jehož zády byl Odložilík a s výraznějším odstupem byl třetí Małyszczycki. Toliko k rekapitulaci pořadí, nyní se však podívejme na samotné dění na trati. Do soutěže nejrychleji vstoupil Odložilík, ale vedení si příliš neužil, protože hned na druhém testu jej se před něj dostal Sýkora, který šel do čela a také Kahle, který byl druhý. V RZ4 se na druhé místo vrátil kroměřížský pilot, avšak ani v tomto testu nenašel recept na Sýkoru, který byl v polovině soutěže na čele s náskokem 6,7 sekund. Dvě sekundy za Odložilíkem byl Kahle, větší odstup měl na čtvrtém místě Jakeš, který však měl šest sekund na Małyszczyckého.

Úvodní zkouška druhé půle krokonošské soutěže poznala poměrně neobvyklého vítěze zkoušky, když RZ5 projel nejrychleji Plíhal. To však byla jediná změna, protože o zbytek nejrychlejších časů se postaral Sýkora, který si tak po pěti letech dojel pro své druhé absolutní vítězství v soutěži v kariéře. Odložilíkova ztráta na druhém místě v odpolední sekci pouze narůstala a nakonec se zastavila na hodnotě 21 vteřin. S dalšími 18 sekundami ztráty byl na třetím místě Kahle, který si o jednu příčku pohoršil v porovnání s loňským umístěním. Na čtvrtém místě dokončil soutěž Małyszczycki, který dokázal v RZ8 předstihnout Jakeše a porazil jej o osm desetin sekundy.

Postup pořadím v průběhu celé soutěže se v případě Dohnala zastavil na šesté příčce se ztrátou pouhých šestnácti desetin na Jakeše. Avšak i přes to mohl být pilot Peugeotu 207 S2000 spokojen, protože na posledním testu předstihl Plíhala, který si v RZ8 pohoršil o dvě příčky v celkové klasifikaci. Na osmém místě to dlouho vypadalo na další úspěšný start Kořístky, avšak v poledním testu skončil jeho vůz mimo trať a osmé místo tak připadlo Kirnigovi. Devátý byl Firla a o závěr nejrychlejší desítky se postaral Pešl, jenž o šest desetin podlehl Firlovi.

Mezi dvoukolkami nedal nikomu šanci Brynda, který tuto klasifikaci vyhrál o minutu a půl před Vlčkem. Třetí byl se ztrátou pěti sekund Rujbr, v dobrých výkonech pokračoval i Kobliha, který se slabším Citroenem C2R2 obsadil čtvrtou příčku. Pátý byl Zpěvák, který se v Krkonoších dočkal a konečně startoval s Iginisem S1600. Nyní se podívejme za zbývající třídy, o kterých nebyla řeč. Ve třídě 7 vyhrál Horák, v nejsilnějších enkách třídě 8 Řehák, "devítky", jak je dobrým zvykem byly opět záležitostí Civiců VTi a nejrychlejším byl Vojáček. Ve třídě 10 zvítězil Havlík a mezi diesely si vítězství pohlídal Boček.

Rally Krkonoše
1.Jan SýkoraŠkoda Fabia S200032:06,5
2.Roman OdložilíkŠkoda Fabia S2000+21,2
3.Mathias KahleŠkoda Octavia WRC+39,6
4.Mariusz MalyszczyckiMitsubishi Lancer Evo IX+1:05,5
5.Miroslav JakešMitsubishi Lancer Evo IX+1:06,3
6.Jan DohnalPeugeot 207 S2000+1:07,9
7.Miroslav PlíhalŠkoda Octavia WRC+1:12,9
8.Richard KirnigMitsubishi Lancer Evo IX+2:12,8
9.Lumír FirlaMitsubishi Lancer Evo IX+2:20,1
10.Jaroslav PešlMitsubishi Lancer Evo IX+2:20,7

Kompletní výsledky Rally Krkonoše naleznete jako vždy na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 3
8. 6. 2013 23:391
0 0
Paráda, už se těším na Fiestu
9. 6. 2013 07:192
0 0
Gratulace Jendovi a Martince k vítěztví,přeji ještě mnoho a.......smajlíksmajlíksmajlík
9. 6. 2013 22:373
0 0
Teda takhle vyrovnaný souboje jsem tu dlouho neviděl. Paráda!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!