Ondřej Plšek - eWRC.cz
13. 6. 2013 12:03 − 2620× − 0

Daniel Oliveira se stahuje z mezinárodní scény

Jako důvod uvádí brazilský jezdec potíže v soukromém a pracovním životě, přesto nevylučuje návrat koncem tohoto roku.

Daniel Oliveira s okamžitou platností přerušuje svou kariéru v rallysportu. Letos se zatím zúčastnil dvou podniků mistrovství Evropy, které ale nedokončil. V mistrovství světa má v roce 2013 na svém kontě start v Argentině, kde skončil dvanáctý. Zopakoval tak svůj nejlepší výsledek v MS, kterým bylo dosud stejné umístění v loňském Portugalsku. Přihlášen je i na nadcházející Italskou rally na Sardinii, zde se ale již nepředstaví.

"Udělat toho rozhodnutí nebylo lehké," uvedl brazilský jezdec. "Jsou ale doby, kdy takové rozhodnutí padnout musí. A v takových dobách doporučují okolnosti přerušení mého mezinárodní kariéry, abych mohl věnovat mou pozornost osobním a pracovním problémům, které vyžadují mou plnou pozornost." Zároveň ale osmadvacetiletý Oliveira nevylučuje návrat ještě v roce 2013. Pokud se mu podaří uvedené potíže zvládnout, tak se chtěl znovu zúčastnit mezinárodních soutěží, hlavně pak mistrovství Evropy.

Situace ovlivňuje i tým Brazil WRT, který je náhle bez jezdce. Dle prohlášení by mělo být brzy oznámeno, jak bude vypadat budoucnost týmu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!