14. 6. 2013 09:51 − 2924× − 0

Poky řádil v Krkonoších

První polovinu Mistrovství České republiky ve Sprintrally uzavřela Rally Krkonoše, nově s centrem ve Vrchlabí.

První polovinu Mistrovství České republiky ve Sprintrally uzavřela Rally Krkonoše, nově s centrem ve Vrchlabí. Jednodenní soutěže jsou letos samozřejmě také v plánu JT Rocksteel Rally Teamu, a tak se v jeho barvách na východočeské soutěži představili Zdeněk Pokorný s Pepou Králem a Subaru Impreza WRX STi N12 ve skupině 3.

Poky se na soutěž v podhůří Krkonoš těšil, ale bohužel, příliš se nesvezl. Soutěž byla postavena na čtyřech rychlostních zkouškách, které se jely dvakrát, ale vlivem povodní, které zasáhly téměř celé území republiky, musela být zrušena třetí rychlostní zkouška. Celkem tedy na posádky čekalo šest měřených rychlostních zkoušek. Oba borci začali dobře. Po úvodním testu jim patřila čtyřiadvacátá příčka absolutně, což se stařičkým vozem byl úctyhodný výkon. Navíc přičíst musíme také jezdcův rozevlátý styl pražského jezdce, pro kterého je každá rally show, čili na čas až tak Poky nehledí. Po druhé erzetě sice o jedno místo zkušená dvojice JT Rocksteel Rally Teamu klesla, ale na závěrečném úseku první sekce postoupila až na místo jedenadvacáté. Více však už dokázat Zdeněk Pokorný s Pepou Králem nemohli. Jejich subaru, a tudíž i je, vyřadila ze hry spojka.

„V Krkonoších na nás čekaly moc pěkné testy, které místy svým charakterem připomínaly Bohemku. To se mi moc líbilo a úvodní dvě erzety nám celkem sedly. Do prvního a zároveň jediného servisu jsme se sice dostali, ale už nám klouzala spojka, a tak jsme museli odstoupit. Sice nás to mrzí, ale taková je prostě rally. Doufám, že alespoň na těch třech erzetách jsme svými průjezdy udělali divákům radost,“ okomentoval závod jediný mohykán JTRT v poli.

Mistrovství ČR ve Sprintrally pokračuje 27. července v Kostelci nad Orlicí. Předtím však čeká JT Rallyteam závod Mezinárodního mistrovství ČR v Hustopečích a také pohárová Valašská Rally, kde budeme svědky jednoho zajímavého návratu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!