14. 6. 2013 23:31 − 2652× − 0

Hustopeče se slibným jezdeckým obsazením

Pořadatelé Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče evidují po uzávěrce přihlášky 79 dvojic.

Pořadatelé AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče evidují po uzávěrce přihlášky 79 dvojic. Padesátka se objeví v rámci Evropského poháru (koef. 5) a Mediasport MMČR 2013, dalších 29 vozů bude bojovat o body do Poháru ČR. Soutěž se uskuteční 21. – 22. června 2013, start prvního vozu je plánován na páteční večer (v 18:30 hodin).

Podle očekávání se potvrdil fakt, že si české týmy dávají s přihláškami „na čas“. Téměř dvě třetiny jich dorazily pořadatelům až v posledních 24 hodinách před konečnou uzávěrkou. Prvních dvanáct vozů startovní listiny je přihlášeno do hodnocení Evropského poháru, s jedničkou odstartuje stejně jako v Českém Krumlově držitel priority FIA Jan Černý.

„Naopak vedení továrního týmu Škoda Motorsport se rozhodlo přihlášku Jana Kopeckého z evropské klasifikace stáhnout. Úřadující český šampion tak odstartuje do soutěže až se startovním čísle 14, v čele pole českého mistrovství,“ potvrzuje ředitel závodu Rudolf Kouřil.

Právě mezi dalším držitelem priority FIA Kopeckým a jeho soupeři ve třídě 2 (nakonec 7 vozů) lze hledat spolufavority hustopečského závodu. Pořadatelé evidují přihlášky prvních dvou jezdců českého seriálu Václava Pecha a Jaromíra Tarabuse, výčet Fabií S2000 doplní trio Roman Odložilík, Jan Jelínek a Robert Adolf. Mezi produkčními auty lze očekávat pokračování soubojů mezi Vojtěchem Štajfem, Radkem Mifkou a Vladimírem Barvíkem. Počet produkčních vozů ale tentokrát patří ve srovnání s dalšími třídami jen do průměru. Nejpočetnější zastoupení budou mít speciály třídy 5 (13 vozů).

Účastníci Poháru ČR „naskočí“ do hustopečského závodění v sobotu. V necelé třicítce jmen nechybí ani špička pohárové klasifikace – Petr Šimurda, Petr Zedník, Jiří Kašpar, Miloslav Jirsa či Zbyněk Hrabec.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně na sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!