Pirelli Pohár - eWRC.cz
15. 6. 2013 21:03 − 2934× − 1

Povodeň Pirelli neodplavila

Body do Poháru Pirelli se rozdělovaly při předchozí soutěži v Krkonoších. Rýsuje se hvězda poháru Pirelli v roce 2013.

Povodně, které se prohnaly Českou republikou od jihu až k severu v jednu chvíli citelně ohrožovaly i uskutečnění Rally Krkonoše, ale pořadatelé mobilizovali všechny síly a uspořádali mistrovskou soutěž Sprintrally byť v mírně omezené podobě. Pohár Pirelli, tedy jediný značkový pohár výrobce soutěžních pneumatik v rally v České republice, byl opět u toho.

Ani Rally Krkonoše zatím nevybočila z letošního trendu, že na trať rally se snese alespoň nějaký ten déšť. Letos prostě na rally zásadně prší a na zcela suchou soutěž si budou muset závodníci i diváci asi ještě počkat. Kopcovitá krajina krkonošského podhůří a nestálé povětrnostní podmínky, to byla kulisa Rally Krkonoše, která letos měla centrum ve Vrchlabí.

Nejsilnější vůz ve startovním poli obouvající pneumatiky Pirelli měla ve svých rukách posádka Miroslav Plíhal – Jiří Stross. Jejich Škoda Octavia WRC s atraktivním „mašinkovským“ designem dojela do cíle na sedmém místě absolutně. Mezi atmosférickými šestnáctistovkami třídy 6 se pomalu ale jistě rýsuje jeden z letošních favoritů Poháru Pirelli, který se přibližuje zisku celkové prémie za vítězství v Poháru Pirelli, ta činní 50 000,- Kč. Tím favoritem je posádka Adam Kobliha – Petr Chodura s Citroënem C2R2 MAX. Ti v Krkonoších vybojovali celkově sedmnácté místo absolutně a ve třídě 6 skončili na druhém místě. V hodnocení Poháru Pirelli brali ale opět plný počet bodů a to znamená, že jsou bezpečně v čele se ziskem 40 bodů. Za nimi skončila posádka Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem se stejným vozem.

Body do Poháru Pirelli se ale rozdávaly i v pneumatikami Pirelli nejsilněji obsazené kategorii 9. Vítězství brali Josef Vojáček s Karlem Voltnerem s Hondou Civic Vti. Za nimi skončili Martin Lichovník s Bohumilem Černochem a na třetím místě do cíle dojeli Jan Pilař s Tomášem Kosánem. Mezi dvoulitry zvítězili Matěj Řehák s Lukášem Říhou s Hondou Civic TypeR před Janem Lungou a Janem Kubalou s Renaultem Clio. Na třetím místě skončili Jan Petr s Martinou Strakovou a Hondou TypeR. Bodovalo se i mezi diesely a tam znovu nenašli přemožitele velmi rychlí bratři Bočkové se Seatem Leon. Za nimi skonči Libor Horák a Ivan Frič se Škodou Octavia.

Další soutěží, kde se bude závodit v Poháru Pirelli na pneumatikách stejnojmenného výrobce bude dvoudenní Rally Hustopeče už příští víkend. Ve Sprintrally přijdou Pirelli na řadu až při Rally Pačejov.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz nebo podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 1
17. 6. 2013 14:001
0 0
Podle propozic by se měly Pirellky zahřívat už v Kostelci, nikoliv až v Pačejově. Změnilo se něco nebo je to jen tiskařský šotek? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!