Wiegand chce na Sardínii útočit na pódium

Německá posádka vozu Škoda Fabia Super 2000 Sepp Wiegand a Frank Christian se na Sardínii vrací do boje o titul WRC-2.

› Čtvrtý letošní WRC-2 start posádky Sepp Wiegand/Frank Christian s vozem Fabia Super 2000
› V hodnocení WRC-2 jsou všechny šance pro německé duo otevřené
› Rally Itálie na středomořském ostrově od 20. do 22. června

Mladá Boleslav, 17. června 2013 – Německá posádka vozu ŠKODA Fabia Super 2000 Sepp Wiegand a Frank Christian se na Sardínii vrací do boje o titul WRC-2. Italská šotolinová soutěž (20. – 22. června) patří k dalším atraktivním kláním v kalendáři mistrovství světa.

Talentovaná dvojice Wiegand/Christian se o rozruch postarala již na úvod sezony. Triumf na zasněžené Rally Monte Carlo následovala dvě třetí místa na ledu ve Švédsku a šotolině v Portugalsku, po nichž byla německá dvojice dokonce ve vedení šampionátu. Pauza dvou soutěží znamená jediné – touhu po dalších úspěších a to jak pro 22letého Seppa, tak i pro o šest let staršího Franka.

„Nemohu se dočkat, až znovu usednu do auta. Na Sardínii bude opět silná konkurence, ale chceme bojovat o pódiové umístění,“ říká Wiegand. Ačkoli doposud absolvoval pouze tři z celkových šesti soutěží sezony, má současný čtvrtý muž celkového pořadí s 55 body pořád titul nadohled. Na konci sezony rozhodne o šampionovi šest nejlepších výsledků.

„Souboj na čele bude otevřený až do konce. Máme dobré šance zajet dobrý výsledek. Samozřejmě platí, že musíme být rychlí a jet bez chyb“, podotýká Wiegand. Speciálně na Sardínii to nebude nic lehkého, tratě jsou plné ulámaného kamení. Pro oba piloty je start na italské soutěži premiérou.

„Už jsem ale o Sardínii hodně slyšel a na tuto výzvu se těším. Šotolina je můj oblíbený povrch, mám i díky minulým zkušenostem na motocyklu dobrý pocit na tomto povrchu,“ uzavírá Wiegand.

Rally vedoucí nádhernou krajinou na Sardínii čítá 16 rychlostních zkoušek a celkem 304,50 soutěžních kilometrů. Specialitou pro tisíce fanoušků jsou atraktivní skoky jako tzv. „Micky´s Jump“ a pozoruhodné průjezdy vodními brody.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!